ZAGREB

Komediju “Nosila je rubac črleni” vidjelo više od 15.000 gledatelja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Komediju "Nosila je rubac črleni" Gorana Dukića pogledalo je u kinima više od 15 tisuća ljudi, a posebno je dobro prihvaćena u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u Hrvatskom zagorju gdje je i sniman.

U petom tjednu prikazivanja pogledalo ga 15.430 gledatelja, a ukupan bruto prihod filma iznosi više od 396 tisuća kuna, priopćeno je. Film je premijerno prikazan na Pulskom filmskom festivalu, a od 22. rujna igra u hrvatskim kinima. 

Riječ je o prvom dugometražnom igranom filmu na kajkavskom nakon pola stoljeća, a da ga je sredina čije priče, jezik i prekrasne krajolike donosi prihvatila kao "svoj" svjedoče iznimne reakcije publike na projekcijama u Hrvatskom zagorju, Međimurju i Varaždinu.

Dobar je prijem i na društvenim mrežama filma gdje se okupila zajednica od gotovo 10 tisuća ljudi koji su ostavili više od 4000 mahom pozitivnih komentara. 

Osim što je redovno punio dvorane u kinima u Krapini, Zaboku i Krapinskim Toplicama, to je prvi film prikazan u novoobnovljenim i publikom prepunim domovima kulture u Oroslavju i Konjščini.

Kako se napominje u priopćenju, najiščekivanija bila je projekcija u Brestovcu Orehovičkom iz kojeg su statisti filma jedva dočekali vidjeti se na velikom platnu.

Film nastavlja igrati u multipleksima i kinima Kino mreže te će se nastaviti i turneja pred publikom sjeverozapadne Hrvatske.

Samo u Hrvatskom zagorju "Rubac" su vidjela 4154 gledatelja, u ostalim kinima sjeverozapadne Hrvatske 4085 gledatelja, u zagrebačkim kinima 5211 gledatelj, a 1980 gledatelja na festivalskim projekcijama i u kinima u ostatku zemlje.

"Nosila je rubac črleni" opisuje se kao duhovit i zabavan, vizualno atraktivan film u kojem se kao glavni protagonisti pojavljuju sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba, a veseloj atmosferi pridonosi glazba Cinkuša i Marka Firsta te songovi koje je napisala scenaristica Sandra Antolić.

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a glume još Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Ljubo Zečević (Zlatna arena za najbolju sporednu mušku ulogu), Krešimir Mikić, Ljubomir i Jan Kerekeš. 

Goran Navojec posudio je glas prascu Rokiju, a Janko Popović Volarić je bio u ulozi naratora Isusa Krista.

Producentica je Nina Petrović (Švenk d.o.o), a film je nastao u koprodukciji s Antitalentom iz Hrvatske i Vertigo Visual iz Sjeverne Makedonije. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum