KAŠTELA

Knjižnica Kaštela raspisala Natječaj za najbolju humorističnu priču na čakavštini

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gradska knjižnica Kaštela raspisala je natječaj za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini, s ciljem očuvanja čakavštine kao nematerijalne kulturne baštine i hrvatskoga kulturnoga identiteta, izvijestili su iz petak iz kaštelanske Knjižnice.

 Time se također želi poticati književno stvaralaštvo na čakavštini.

 Natječaj je otvoren od 15. listopada do 15. studenoga  2020., a sudjelovati mogu državljani Republike Hrvatske - djeca i odrasli.

 Humoristične priče moraju biti napisane na jednome od čakavskih mjesnih govora, a priča može biti duljine od 2 do 4 kartice teksta. Svaki autor može poslati jednu neobjavljenu humorističnu priču.

 Priče se šalju na adresu elektroničke pošte glendeibatude@gmail.com s naznakom „Glende i batude“ u obliku Word dokumenta.

 Radovi se mogu poslati do 15. studenog, nakon čega će ih peteročlano Povjerenstvo ocijeniti prema kriterijima - ispravno korištenje čakavštine, humorističnost priče, originalnost teksta i opći dojam.

 Najbolje priče bit će predstavljene na humorističnoj večeri koju će organizirati Gradska knjižnica Kaštela u vrimenu ‘o maškar 2021., dok će svi tekstovi koje Povjerenstvo odabere biti tiskani u zborniku i predstavljeni u emisiji 'Kad se smijah tad i bijah' na Radio Splitu.

 Više informacija na www.gkk.hr i na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela https://www.facebook.com/gradskaknjiznica.kastela/

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater