ZAGREB

Književni festival Lit link od 7. do 10. srpnja u tri hrvatska grada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Međunarodni književni festival Lit link - Književna karika održat će se od 7. do 10. srpnja u Zagrebu, Labinu i Rijeci, a ovogodišnji su gosti, uz domaće autore, pisci i urednici iz Francuske, Belgije, Kanade i Švicarske, koje spaja francuski jezik.

Lit link festival organizira Hrvatsko društvo pisaca (HDP ) a od 2013. ugostio je brojne svjetske i domaće autore. Strani autori i autorice koji sudjeluju u ovogodišnjem festivalu su Emilienne Malfatto (Francuska), Lucie Rico (Francuska), Philippe Marczewski (Belgija), Robert Prosser (Austrija), Andrej E. Skubic (Slovenija).

Od domaćih, to su Marija Andrijašević, Ivana Bodrožić, Željka Horvat Čeč, Marinko Koščec, Sandra Antolić, Nora Verde, Marko Pogačar, Srećko Horvat, Zoran Žmirić, Tatjana Gromača, Zoran Ferić, Bojan Žižović i Želimir Periš.

Festival između ostalog služi kao živa informacija stranim izdavačima zainteresiranima za suvremenu hrvatsku književnost, a događa se u obliku turneje u više gradova. Ove godine, to su Zagreb, Labin i Rijeka, gdje će njegov program u sva tri grada pratiti skupina urednika iz probranih francuskih nakladničkih kuća, Lisa Liautaud (Julliard, Francuska), Gabrielle Cottier (Éditions des Syrtes, Švicarska), Clément Ribes (Gallimard, Francuska), Claire Duvivier (Asphalte, Francuska), Simon-Philippe Turcot (La Peuplade, Kanada).

Na svakom od bilingvalnih programa autori i autorice čitat će fragmente svojih djela, koji će za tu prigodu biti prevedeni, a tekstovi prijevoda projicirani na hrvatskom i francuskom jeziku. U čitanja će uvesti diskusije s autorima i autoricama o njihovim književnim praksama i iskustvima rada na različitim književnim poljima.

Program festivala dodatno će obogatiti i autori iz Austrije i Slovenije.

"Program će pružiti dinamičan doživljaj svima zainteresiranima za suvremenu književnost i izdavaštvo, osobito onima s inklinacijom prema frankofonoj književnosti", poručuju organizatori.

Lit link festival financijski su pomogli Ministarstvo kulture i medija RH i Grad Zagreb. 

Ulaz na sve programe je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini