IZLOŽBA MLADIH AUTORA

Klara Dujmović, Marko Človek i Vanda Velagić izlažu u Lamparni  

| Autor: M. RADIĆ
Rad Klare Dujmović

Rad Klare Dujmović


Nova tripartitna izložba mladih autora bit će otvorena u DKC Lamparna u Labinu u petak u 20 sati, a s njom se nastavljaju participativni kulturni programi projekta DKC Lamparna, pa će se tako u Klubu mladih predstaviti Klara Dujmović, a u dva prostora Galerije Lamparna Marko Človek i Vanda Velagić.

Klara Dujmović živi i radi u Rijeci, gdje studira na Akademiji primijenjenih umjetnosti, te djeluje i u Istri. Na ovoj izložbi predstavit će se s video serijalom "Analize", kojeg čine 4 kratka video uratka: "Odokovanje", "Strah", "Čekanje", "Objekt zvuk tijelo". Koristeći medij videa i vlastito tijelo autorica istražuje pokret i naraciju putem performativnog izraza, pri čemu se formiraju privremeni, nestalni prostori, koje tvore primjerice sjene. U tim novonastalim prostorima autorica ponovno intervenira svojim tijelom bez unaprijed pripremljenog scenarija, plana ili priče.

Marko Človek iz Pule izložiti će seriju reljefa i prostornih skulptura od keramike, nastalih u protekle dvije godine pod zajedničkim nazivom "Osjetila (Senses)", a inspiriranu antičkim interpretacijama ljudskih osjetila (okus, miris, sluh, dodir i vid), posebno skulpturama koje su jedan od temelja za razvoj vizualnog mišljenja zapadne civilizacije.

Vanda Velagić na izložbi pod nazivom "Dark webs" izložit će fotografije snimljene u napuštenom postrojenju bivše tvornice za proizvodnju alatnih strojeva Prvomajska u Raši, jedne od prvih u svijetu koja je razvila i koristila industrijske robote. One kao da govore upravo o posljedičnoj metamorfozi čovjeka, kojega je industrijska revolucija postepeno svela na kukca. Radi se o prvoj, samostalnoj izložbi ove mlade glumice i interdisciplinarne umjetnice, koja živi i radi u Rijeci te u Novigradu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini