ZAGREB

Kinoklub Zagreb istupa iz članstva Hrvatskog filmskog saveza

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kinoklub Zagreb (KKZ) će istupiti iz članstva u Hrvatskom filmskom savezu jer, ističu u priopćenju, više ne žele trošiti vrijeme na suradnju bez perspektive i ukazivanje niza problema uzrokovanih nepostojanjem strateškog plana djelovanja.

Kako su objasnili, Kinoklub Zagreb je u zadnjih nekoliko godina Savezu nudio ogromnu stručnu pomoć ukazujući na niz neregularnosti. "U tom se periodu nedovoljno odlučivalo o strategiji zbog koje je Hrvatski filmski savez osnovan te je vodstvo Kinokluba Zagreb odlučilo prestati tratiti vrijeme i volonterske resurse na ukazivanje na probleme", dodaje se.

Podsjećaju da je Kinoklub Zagreb jedan od osnivača Hrvatskog filmskog saveza, koji je osnovan kao savez svih klubova i udruga filmskih amatera s ciljem umrežavanja članica te promocije i podržavanja amaterskog video i filmskog stvaralaštva.

"Nakon što je KKZ prilikom strateškog planiranja postavio jasnu misiju i viziju besmisleno je gubiti vrijeme na suradnje koje nemaju perspektivu", ističe se, dodajući da im je cilj razvijati amatersku autorsku scenu te se udruživati s udrugama i organizacijama diljem Hrvatske koje imaju isti cilj. 

Tvrde kako Hrvatski filmski savez ima niz problema koji proizlaze iz nepostojanja jasnog strateškog plana i "tek kada se HFS jasno usmjeri, KKZ se može postaviti u odnosu na njegove ciljeve."

Kinoklub Zagreb smatra da stvaranje amaterske autorske scene nije samo automatizirano organiziranje manifestacija već uključuje sustavnost, dugoročni plan i program, dok omogućavanje autorima da djeluju izvan financijskih i profesionalnih projekata na kreativan i inovativan način pridonosi razvoju filmske scene uopće.

Zbog svega navedenog istupanje iz članstva u HFS-u dio naše odgovornosti za budućnost amaterske filmske autorske scene", stoji u priopćenju  kojeg potpisuje Tomislav Šoban, predsjednik tog kinokluba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of