ZAGREB

Kinedok – online projekcije dokumentarnih filmova uz razgovore s autorima  

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Odabrani dokumentarni filmovi iz selekcije KineDoka nakon brojnih ljetnih projekcija bit će, praćeni razgovorima s autorima, od listopada dostupni i online, jednom mjesečno. 

Filmovi će se moći pogledati besplatno iz svih država članica KineDoka - Hrvatske, Češke, Mađarske, Slovačke, Gruzije, Rumunjske i Poljske, najavio jer Restart.
 
KineDok je alternativna distribucija europskih dokumentarnih filmova koja okuplja oko 180 netradicionalnih prikazivačkih mjesta u šest europskih zemalja.

Ta međunarodna kino-zajednica povezuje publiku i autore dokumentarnih filmova, a projekcije se održavaju u galerijama, kafićima, parkovima, šumama, dvorištima, klubovima, trgovima, knjižnicama, svugdje gdje se može postaviti platno i projektor.
 
U sklopu KineDok ONLINE programa,  do ožujka 2023., održat će se šest online projekcija s razgovorima, a filmovi će biti dostupni besplatno, s prijevodom.

Filmovi će biti popraćeni razgovorom na Facebook stranici, a prvi je, dostupan od 6. do 11. listopada slovački "Mornar" Lucije Kašove, biografski portret osamdesetogodišnjeg legendarnog pomorca Paula Erlinga Johnsona.

Slijede češki "Jedinica intenzivne skrbi" Adéle Komrzý i rumunjski "Kuća lutaka" Tudora Platona, u kojem autor odlazi s bakom i njezinim prijateljicama na vikendicu u rumunjskom selu. 

Program u novoj godini u siječnju donosi mađarski film "Tobi u bojama duge" Alexe Bakony, o pronalaženju vlastitog rodnog identiteta, potom se prikazuje hrvatski "Žica" Tihe K. Gudac, o željeznoj ogradi za zaustavljanje izbjeglica, a za ožujak je najavljen gruzijski "Sunny" Keti Machavariani o bivšoj  učiteljici koja zarađuje anketirajući ljude za sociološku studiju. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum