ZAGREB

Kazališta nastavljaju s online programima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, dubrovačko Kazalište Marina Držića i čakovečka Kazališna družina Pinkleci nastavljaju na mjere zabrane javnih okupljanja i održavanja kuturnih događanja odgovarati nuđenjem svojim sadržaja publici preko dostupnih online i medijskih kanala.

Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, tako, najavljuje prikazivanje svoje nagrađivane uspješnice "260 dana" u subotu, 4. travnja, u emisiji 'Ritam grada' Televizije Slavonije i Baranje (STV) u 21 sat.

Drama Marijana Gubine u režiji Dražena Ferenčine i dramatizaciji Ane Prolić praizvedena je u listopadu 2014. godine i osvojila je brojne nagrade, među kojima Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu u cjelini 2015. te Ani Prolić za najbolju dramatizaciju, adaptaciju i dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave, Nagradu publike za najbolju predstavu na 25. Marulićevim danima iste godine, kao i Grand Prix Zlatni lav na 18. Međunarodnom festivalu komornog teatra u Umagu 2017.

Glumci dramskog ansambla HNK-a u Osijeku nastavljaju svoj dramski program svakog utorka i četvrtka u jutarnjim satima putem emisije "Umjetnost iz karantene" u terminu od 10.40 sati i reprizno navečer u 21 sat. Svakoga dana ansambl putem društvenih mreža i putem programa HRT-a podsjeća cjelokupno građanstvo na društveno odgovorno ponašanje u sklopu kampanje #ostanidoma gdje upozoravaju i ohrabruju na nastavak mjera koje propisuje Stožer civilne zaštite RH.

Na STV-u te putem YouTube kanala Večernjeg lista dostupna je za gledanje i već izvedena predstava HNK-a u Osijeku "Šokica" Ilije Okrugića, dok će od petka 3. travnja biti dostupna i predstava "Richard III Grbavi" Damira Mađarića.

Prilika da šira publika pogledate repertoare Dubrovnika i Čakovca 

Zbog otkazivanja svih javnih okupljanja i kulturnih događanja tijekom pandemije virusa covid-19, dubrovačko Kazalište Marina Držića također će u idućim danima omogućiti online dostupnost svojih uspješnica iz proteklih sezona, koje će se tako moći pogledati iz sigurnosti vlastitog doma.

Putem YouTube kanala bit će dostupne predstave "Skup" i "Braća Karamazovi", dok će na Vimeu biti dostupna predstava "Adam i Eva", najavljuju iz tog kazališta.

Kazališna družina Pinklec iz Čakovca najavila je nastavak besplatnih online predstava koje pod nazivom "#Pinkleconline #Coronaoffline" nastavlja emitirati svaki ponedjeljak, srijedu i petak u 11 i 16 sati. Predstave se u zakazanim terminima izmjenjuju, a online su 24 sata.

"Prikratite svoje vrijeme i zabavite se uz velike i male Pinklece", poručuju Pinkleci.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater