Aktualne teme uz dozu humora

"Jel’ tako, Zorane?" večeras u INK-u u Puli

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto: Kazalište Moruzgva)

(Foto: Kazalište Moruzgva)


"Predstava Kazališta Moruzgva u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku rađena je po književnom predlošku virtuoza kratkih priča, Tanje Mravak, koja je minijaturu naslova 'Jel’ tako, Zorane?' napisala upravo za tu svrhu.

Priča, a tako i predstava, u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti".

Tako je u najavi opisana predstava koja će večeras u 20 sati gostovati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula. Vječno, pa tako i danas, aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti.

Predstava je priređena u kazališnoj formi u adaptaciji i režiji Tamare Damjanović, dok će lica na sceni iznijeti Ecija Ojdanić (u alternaciji s Barbarom Nolom), Goran Grgić (u alternaciji s Vedranom Mlikotom), Csilla Barath Bastaić (u alternaciji s Ivom Kraljević) , Paško Vukasović (u alternaciji s Ivanom Čuićem), te Petra Svrtan (u alternaciji s Ivom Šimić).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini