RIJEKA

Jazz Time Rijeka i European Jazz Days održavaju se kao jedinstvena manifestacija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Dvije glazbene manifestacije, Jazz Time Rijeka i European Jazz Days, od 2. do 5. rujna će se održati u Rijeci kao jedinstveno događanje u prostoru Exporta, najavlili su u utorak organizatori.

Jazz Time Rijeka je riječki jazz festival koji se ove godine održava 29. put. Redovito se priređuje u studenom, ali je ovog puta u sklopu programa Europske prijestolnice kulture u novom terminu, zajedno s novim festivalskim projektom European Jazz Days.

Taj novi program, kazao je umjetnički voditelj manifestacija Damjan Grbac na konferenciji za novinare, zamišljen je kao višednevna prezentacija europske i lokalne jazz scene. Ove godine će, zbog okolnosti pandemije, nastupati lokalni jazz glazbenici s autorskim projektima.

Direktorica Rijeka 2020 Irena Kregar Šegota istaknula je da je prostor Exporta u središtu Rijeke postao novo kulturno središte, a projekt EPK će nastojati i dalje što više afirmirati ga. Do kraja listopada, najavila je, tu će se održati desetak programa, među kojima nastup francuske cirkuske trupe, književni i glazbeni programi.

U sklopu European Jazz Daysa 2. i 3. rujna nastupat će Spart Jazz Quintet, Jed Becker's Group s Elvisom Stanićem, duo Alba i Leo, projekt Damjana Grpca GIIPUJA, Zvonimir Radišić Trio i Love Runners Band. Izvođači na 29. festivalu Jazz Time Rijeka, 4. i 5. rujna su Marko Ramljak Band, Joe Kaplowitz "Organic Intelligence" trio, B's FUNstallation, Robert Mikuljan Quintet, Levačić/Kralj/Pavić Trio te Sterptet. 

Ulaz na sve koncerte je slobodan, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i ograničen broj slušatelja.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini