ZAGREB

Izložba "This is not another party" Pauline Jazvić

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Izložba "This is not another party" nagrađivane multimedijalne umjetnice Pauline Jazvić otvara se u srijedu u Galeriji 90-60-90 Pogona Jedinstvo, u okviru programske odrednice "Čije je što?"te zagrebačke galerije.

Ove godine Galerija 90-60-90 fokusirala se na autore koji propituju psiho-socijalne aspekte što uvjetuju, definiraju i pozicioniraju ulogu rodnih, socijalno uvjetovanih i općenito kulturoloških aspekata u egzistenciji pojedinaca i/ili skupina. Radovi Pauline Jazvić odražavaju upravo takvu problematiku.

"Njezini radovi odražavaju traume i fantazme svakodnevnice, koji na nesvjesnoj razini, posredstvom suočavanja s traumatičnim iskustvima, utječu na identitet pojedinaca i skupina, stvarajući platformu za promišljanje nekih paralelnih, nerijetko prikrivenih osobnih narativa", ističe se u najavi izložbe, kojoj je kustos Vanja Babić.

"Služeći se nerijetko strategijom ironijskog, katkada i crnohumornog pristupa, Paulina Jazvić rječito progovara o prikrivenim individualnim traumama što neprimjetno ali kontinuirano oblikuje socio-psihološku anamnezu", dodaje se.

Paulina Jazvić (Zagreb,1973.) diplomirala je 2001. na Likovnoj akademiji u Zagrebu, grafiku u klasi prof. Šuteja, a 1995. Dizajn odjeće i tekstila na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu gdje je i danas zaposlena kao izvaredni profesor.

Izlagala je na više od 100 skupnih i 45 samosatlnih izložbi od kojih se ističu "Sweet Dreams" u Galeriji MSU Zagreb, "I recommend Vodka" u  Laubi, te u Muzeju suvremene umjetnosti Istre , Biennale Internazionale Dona ,Trst,Italija.

Njezina će izložba u Pogonu Jedinstvo biti otvorena do 14. rujna.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of