ZAGREB

Izložba "Sitne stvari" dviju umjetnica u Galeriji SC

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U sklopu projekta "Oni dolaze..." zagrebačka Galerija SC od utorka, 24. studenog predstavlja dvije mlade slikarice, Apoloniju Lučić i Nataliju Borčić, na izložbi "Sitne stvari".

"Dijametralno različite u umjetničkim ekspresijama, Natalia Borčić i Apolonija Lučić pronalaze zajedničke točke u pojedinim segmentima tematskog fokusa koji se očituju u naglašavanju značenja osjetilnih momenata, promišljanju odnosa i nezamjenjive ljudske potrebe za bliskošću", ustvrdila je u predgovoru izložbe Sara Mikelić.

Po njezinim riječima, iako se dvije autorice bave sitnim stvarima u vlastitoj svakodnevici, njihova važnost nije isključivo usmjerena na pozitivne trenutke sreće, kako klišejno slovi poslovica "sreća je u malim stvarima“, nego na realističan prikaz ljudskog postojanja satkanog od raznolikih iskustava na temelju kojih, kroz vlastita stajališta i pristupe, gradimo sliku svijeta.

Kako je objasnila, gotovo neprimjetne životne trenutke, koji se očituju u suptilnim pokretima, usputnim natpisima ili sjetnim pogledima, te dvije umjetnice koriste kao motive radova ostvarenih u različitim tehnikama i manjim formatima. 

Lučić u pretežito dvodimenzionalnom, plošnom prikazu, predstavlja nekoliko ciklusa kojima dominiraju motivi iz svakodnevnog života, situacije i emocije s kojima se većina može poistovjetiti, dok Borčić, potaknuta saznanjem o svojemu rodoslovnom stablu započinje seriju malih slika inspiriranu genealogijom, odnosno fascinacijom dosega kulturne uvjetovanosti pojedinca. 

Izložba se može razgledati do 1. prosinca.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater