ZAGREB

Izložba Grgura Akrapa u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba Grgura Akrapa "Slijepi slikar", nagradna izložba dobitnika Grand prix nagrade 15. Erste fragmenata, otvara se u četvrtak u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar.

Jedan od istaknutijih predstavnika mlađe generacije slikara u Hrvatskoj na toj izložbi predstavlja svoj istoimeni novi cikllus koji je nastajao u nastalog u proteklih godinu dana.

Po riječima autorice teksta uz izložbu Nevenke Šarčević, slikareve zapitanosti pred neobjašnjivostima vizija i slutnji neosporno odražavaju "sljepoću" za mnoge mogućnosti racionalnih spoznaja, ali "one ne zasljepljuju, već preobražavaju "blagoslovom boja" poput slobodno komponiranih zvukova životne snage i vedrine.

Za slikarstvo Grgura Akrapa Vanja Babić kaže da ima nadasve kreativan i osviješten odnos naspram figurativne dionice modernističkoga slikarstva. "U tom smislu Grgur je, dakako, neprijeporni predstavnik postmodernističkog načina razmišljanja, pri čemu uspijeva izbjeći sve zamke upadanja u predvidljiva i jednoznačna rješenja“, ustvrdio je.

Grgur Akrap rođen je 1988. u Zagrebu, a na Nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2013. diplomirao je u klasi prof. Damira Sokića. Član je HDLU-a od 2012., a HZSU-a od 2018. godine. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Dobitnik je nekoliko nagrada, od kojih se posebno ističu nagrada za mladog umjetnika na 3. bijenalu slikarstva, nagrada MSU Zagrebu na 51. zagrebačkom salonu te Nagrada Iva Vraneković – umjetnik umjetniku na 4. bijenalu slikarstva. Živi i radi u Zagrebu.

Njegova izložba u Galeriji Kranjčar može se razgledati do 7. kolovoza.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum