NAJNOVIJEU GALERIJI "PET KULA"

Izložba fotografija na tradicionalnom korejskom Hanji papiru u Motovunu

| Autor: M. R.

Večeras u 20 sati u motovunskoj galeriji "Pet kula" otvora se izložba fotografija priznatog korejskog fotografa Hwang Yong Woona, koji je svoje fotografije tiskane na tradicionalnom korejskom Hanji papiru izrađenom od riže i drva duda, izlagao u brojnim svjetskim galerijama, od Seula do New Yorka.

Yong Woon predsjednik je Hanji fotografskog kulturnog centra - Zisum galerije, gostujući je predavač na Liaoning sveučilištu u Shenyangu (Kina), potpredsjednik Korejskog kršćanskog fotografskog udruženja, a u svojoj je bogatoj karijeri obnašao brojne važne dužnosti na kulturnoj sceni. Samostalne izložbe održao je u Honkongu, Seulu, New Yorku, Pekingu i mnogim drugim gradovima, a sudjelovao je i na brojnim skupnim izložbama u Japanu, Kini, SAD-u, Koreji i drugim zemljama. Puni naziv izložbe fotografija koja se otvara u Motovunu je "Photo Exhibition on Korean Traditional Hanji Paper – Art of the handmade Mulberry tree ancient paper", a organizira je Udruga fotografa Fotovun u suradnji s Općinom Motovun i Turističkom zajednicom Općine Motovun. Za realizaciji ovog projekta posebno se založio Damir Kušen, veleposlanik RH u Južnoj Koreji, koji ulaže velike napore u jačanje veza između Istre i Koreje, naročito kroz umjetnost.

Iz Udruge fotografa Fotovun najavljuju kako će se 24. listopada ove godine u galeriji "Pet kula" postaviti izložba još jednog poznatog korejskog fotografa Hanmo Yanga koji će se predstaviti izložbom "Lines, Space, and Time". Fotografski postav izložbe sastoji se od 40 fotografija tiskanih na drevnom korejskom Hanji papiru. Publika će imati priliku u srcu Motovuna uživati u pejzažnim i portretnim fotografijama živopisnih boja, koje prikazuju svu ljepotu prirode i kulture Južne Koreje, a organizatori vjeruju kako će izložba naročito razveseliti upravo korejske posjetitelje, koji obilaze Motovun u velikom broju, što će svakako doprinijeti još većoj promociji Motovuna u toj zemlji.

Izložba ostaje otvorena do subote 3. kolovoza i može se posjetiti svakodnevno od 9 do 20 sati.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam