NAJNOVIJEHUMANITARNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Istra Inspirit za Srce istarsko – trenuci koje su dijelili s publikom

Foto Damir  Bošnjak - Pulska svakodnevnica

Dvadeset fotografija bit će izloženo do 21. prosinca i najmanja cijena za svaku od njih je sto kuna, no moguće je ponuditi i više. Istra Inspirit se na ovaj način pridružio humanitarnoj akciji "Srce istarsko" u suradnji s Udrugom Facebook Puljani humanitarci čiji je cilj pomoći najosjetljivijim skupinama građana na području Pule i okolice

U galeriji Vincent iz Kastva u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula sinoć je otvorena humanitarna izložba najboljih fotografija Instra Inspirita iz godine na izmaku. Istra Inspirit se na ovaj način pridružio humanitarnoj akciji "Srce istarsko" u suradnji s Udrugom Facebook Puljani humanitarci čiji je cilj pomoći najosjetljivijim skupinama građana na području Pule i okolice.

Mitovi i legende istarskog poluotoka

Dvadeset fotografija bit će izloženo do 21. prosinca i najmanja cijena za svaku od njih je sto kuna, no moguće je, a kako su diskretno istaknuli organizatori, čak i poželjno, ponuditi i više. Ako za pojedinu fotografiju bude više zainteresiranih onda se ide u licitaciju. Preksinoć na otvorenju izložbe sakupljeno je 1.017 kuna u kutiji za donacije u koju su ubacivali i oni koji su rezervirali fotografije i pritom je vođen zapisnik, tako da će se znati tko je rezervirao koji rad. Na Facebook stranici Istra Inspirita stoji da još ima fotografija koje nisu rezervirane.

Tema fotografija su priče, mitovi i legende istarskog poluotoka uprizoreni u sklopu Istra Inspirit doživljaja i to Legenda o trnoplesarima (Pićan), Casanova Tour (Vrsar), Stari samanj (Vrsar), Poreč Open Air festival (otok Sveti Nikola, Poreč), Rabac Open Air festival (Rabac), Malin Fest (Medulin) te Gusarske priče (Cave Romane). Autori fotografija su Manuel Paljuh, Robert Marić, Diego Martinčić, Mateo Gobo, Goran Mladenović, Srećko Niketić i Saša Halambek dok je autorica postava izložbe Mateja Parabić, asistentica u organizaciji događanja i marketingu projekta Istra Inspirit – IRTA d.o.o.

Stotinu izvedbi na različitim lokacijama

Izložbu je otvorila Slavica Tobok Kandić, direktorica Istarske razvojne turističke agencije unutar koji se projekt provodi, te se zahvalila partnerima i izvođačima projekta Istra Inspirit tijekom 2018. godine koju projekt završava sa 100 izvedbi na različitim lokacijama diljem Istre te pozvala sve prisutne da doprinesu vrijednoj humanitarnoj akciji kupnjom fotografija i pokažu srce istarsko.

Svi koji žele doprinijeti humanitarnoj akciji to mogu učiniti uplatom na račun HR4223400091510962362. Fotografije koje su predstavljene na humanitarnoj izložbi mogu se i rezervirati putem Facebook stranice Istra Inspirita https://www.facebook.com/istrainspirit/ do 21. prosinca.

Program otvorenja humanitarne izložbe fotografija bio je popraćen prigodnim kazališnim minijaturama u izvedbi glumaca Istra Inspirita Frane Novljana, Šandora Slackog i Sedine Cerovac u režiji Petre B. Blašković, kroz koje su prisutni imali priliku doživjeti najbolje trenutke Istra Inspirita u 2018. godini.

- Ovo su trenuci koje smo dijelili s publikom, najavila je program Petra B. Blašković.

Program je vodila Jelena Vitasović kazavši na početku i na kraju da "putovati znači živjeti, a putovati kroz vrijeme znači živjeti sto života" što je jedna od ideja Istra Inspirita. Preko ovih fotografija mogu se ponovo oživjeti događaji koje je Istra Inspirit organizirao i ujedno pomoći nekome kome treba.

(M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Webcams provided by webcams.travel add a webcam