ZAGREB

HSK - poziv za online 36. Susret likovnih stvaralaca i izložbu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Hrvatski sabor kulture (HSK) otvorio je u petak Likovni natječaj 2020. za 36. Susret likovnih stvaralaca i izložbu, koji će biti održani u online izdanju, zbog korona krize te mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.  

HSK poziva likovne stvaratelje – članove neprofesionalnih likovnih udruga/sekcija i samostalne neprofesionalne likovne stvaratelje, koji nisu članovi likovnih udruga/sekcija da pošalju svoje radove na natječaj na kojem će biti odabrana djela za prvu online izložbu i virtualni "Susret likovnih stvaralaca" u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.
Virtualno 36. izdanje "Susreta likovnih stvaralaca" bit će održano putem ZOOM platforme, u subotu, 3. listopada, a online program susreta i prikaz online izložbe te proglašenje nagrada, pohvala i priznanja HSK-a bit će prenošeni i na Facebooku HSK-a kako bi zainteresirana publika mogla uživo pratiti program.
Na likovni natječaj HSK-a mogu se prijaviti državljani Republike Hrvatske stariji od 15. godina koji su: članovi neprofesionalnih likovnih udruga/sekcija učlanjenih u HSK, registriranih u Hrvatskoj, samostalni likovni stvaratelji - članovi HSK, koji nisu u članstvu likovnih udruga/sekcija učlanjenih u HSK te koji uplate godišnju HSK članarinu za fizičke osobe od 50 kn, samostalni likovni stvaratelji  – nečlanovi HSK, koji nisu u članstvu likovnih udruga/sekcija niti HSK-a i koji uplate kotizaciju za sudjelovanje u iznosu od  50 kn.
 Na natječaj se ne mogu prijaviti akademski obrazovani umjetnici – slikari, kipari i primijenjeni umjetnici koji su završili visoku umjetničku obrazovnu ustanovu iz likovnog područja.
 Rok za slanje radova od 20. lipnja do 5. srpnja.
 Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 31. srpnja na web stranici HSK-a, a svi odabrani radovi bit će dio ovogodišnje online izložbe Susreta. 
 Uz rezultate likovnog natječaja bit će objavljene i sve detaljne informacije o održavanju online Susreta (točan sat, program, tehničke upute, poziv za aktivno sudjelovanje i uključivanje autora i predstavnika udruga uživo u program i sl.)
 Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila: kazaliste@hrsk.hr ili na brojeve telefona 095/4556 879 ili 01/4556 879.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini