ZAGREB

Hrvatski animirani serijal nagrađen u Cannesu na HRT-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nova animirana serija 'HuHu'  hrvatskog studimja za animaciju Recircle, koji je za taj projekt osvojio glavnu nagradu na prestižnom MIPJunior Project Pitchu u okviru MIP Marketsa u Cannesu, počela se od ovog tjedna prikazivati na Hrvatskoj radio-televiziji.  

Ta edukativno-zabavna serija, namijenjena vrtićkoj i predškolskoj djeci od 3 do 6 godina, u deset epizoda prati simpatičnu sovicu HuHu i njezino veselo društvo koje na željezničkoj stanici svog Brežuljkobrega dočekuje zanimljive putnike iz različitih zemalja. Oni im pomažu riješiti neki problem ili zagonetku, ali i uče čime postaju sve bolji.

Kako se ističe u najavi, projekt je nastao u 2D animaciji, koja je optimalna za tu dječju dob jer mališane vizualno podsjeća na slikovnice ili vlastite crteže, a uz stručne savjete psihologa, teme su prilagođene njihovom socijalno-emocionalnom razvoju, kako bi se bolje nosili sa svojim emocijama, životnim situacijama i strahovima.  

Serijal potpisuje autorski dvojac, Britanac Simon Rolph i Vjekoslav Živković, ujedno i redatelj i glavni animator, produkcijom kao kreativni direktor kormilari Denis Alenti, a glazbene dionice Srđan Gulić.

Glavnu ulogu sovice glasom utjelovljuje mlada glumica Priska Ugrina. Junacima 'Huhua' glasove su posudili  Tia Ilić, Ruben Carović i Sergej Stokuća te Ivana Zanjko Mađarić, Robert Ugrina, Katarina Perica Kirin, Maja Kovač, Tvrtko Jurić i Marko Nelić.

Seriju su razvojno pomogli Grad Zagreb, Hrvatski audiovizualni centar i MEDIA, a upravo se radi sljedećih 13 epizoda. Može se pratiti svaki dan u dva termina, ranojutarnjem i 'prije dnevnika' na drugom programu HRT-a, kao i mobilnoj aplikaciji 'JuHuHu' koja donosi i nekoliko igara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater