ZAGREB

Animafest: Nacionalna škola filma i televizije ponovno najbolja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanska Nacionalna škola filma i televizije drugu godinu zaredom osvojila je Nagradu za najbolju školu animacije Animafesta Zagreb, potvrdivši time svoju prošlogodišnju titulu, izvijestili su u utorak s festivala.

Selekcijska komisija - Daniel Šuljić, Jasminka Bijelić Ljubić i Hana Tintor obrazložio je kako nagrada ide instituciji koja u svojoj strategiji stavlja fokus na jednakost, različitost i inkluziju, što dokazuje i ovogodišnjom produkcijom predstavljenom na Animafestu.

Kolekcija prijavljenih filmova odražava raznovrsnost tehnika, likovnih i animacijskih, tematsku šarolikost, zanimljiv pristup zvučnoj podlozi filma i njezinom suživotu s animacijom, u prosjeku su vrlo dobro režirani, klasično razrađeni, pričajući filmske priče koje gledatelj lako razumije.

Kako je ocijenjeno, ti filmovi omogućuju gledatelju da se udubi u ideje autora, promišlja o njima i nakon gledanja filma, te ostvari dugoročni kontakt kojeg bi članovi selekcijske komisije, ali i obični gledatelji željeli i inače osjetiti u radovima filmskih kreativaca.

"Autorima nije stran ni humor, dapače. Nenametljiv, ponekad vješto skriven u ozbiljnije teme, izbija na površinu u pravom trenutku nudeći gledatelju osvježenje s mjerom", istaknuto je.

National Film and TV School - NFTS ove će godine svojim filmovima odvesti gledatelje u svjetove sadašnjosti i budućnosti, analogne i digitalne, zabavne i ozbiljne.

Ovom nagradom odali su priznanje i mentorima te suradnicima koji u simbiozi s autorima odražavaju ljepotu timskog rada, ne uskraćujući autorima slobodu da izraze svoju kreativnost i individualnost.

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb 2023 održat će se od 5. do 10. lipnja, a na svečanom otvorenju Robert Bradbrook, voditelj studija animacije na Nacionalnoj školi filma i televizije, primit će Nagradu za najbolju školu animacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of