ZAGREB

HDP raspisao Natjecaj za Nagradu Janko Polić Kamov

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatsko društvo pisaca raspisalo je poziv na Natječaj za Nagradu Janko Polić Kamov za najbolje književno djelo na hrvatskom jeziku objavljeno kod hrvatskog izdavača u proteklih godinu dana s rokom predaje do 1. srpnja ove godine.

Nagrada Janko Polić Kamov, nazvana u čast tog hrvatskoga književnika, dodjeljuje se od 2014. Nagradu je utemeljilo i dodjeljuje ju Hrvatsko društvo pisaca, a dodjeljuje se za najbolje književno djelo (roman, zbirka kratkih priča, poezija, drama), čije prvo izdanje mora biti objavljeno na hrvatskome jeziku i izdano kod izdavača registriranog u Hrvatskoj. 

Kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost, međutim, nagrada također promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. 

Ove godine u izbor za Nagradu Kamov ulaze djela objavljena u razdoblju od 1. srpnja 2021. do 30. lipnja 2022.

Knjige (4 primjerka) šalju se na adresu Hrvatskog društva pisaca (Basaričekova 24, Zagreb), uz napomenu “Za Nagradu Kamov” naznačenu na pošiljci, a rok za slanje je petak, 1. srpnja. Može se dostaviti i na adresu, od 8 do 13 sati.

Nagrada Kamov sastoji se od novčanog iznosa 10.000 kuna i statue. Žiri će objaviti listu polufinalista i finalista u listopadu, a nagradu uručiti u studenome.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter