ZAGREB

Gledalište: Kinoklubaši unatoč pandemiji snimili više od 70 filmova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Filmski festival "Gledalište" Kinokluba Zagreb prikazat će u od 14. do 16. svibnja godišnju produkciju tog najstarijeg hrvatskog kinokluba, čiji su članovi unatoč pandemijskim uvjetima u 2020. uspjeli snimiti snimiti više od 70 amaterskih filmova svih žanrova.

Kinoklub Zagreb,  najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova, započet će 14. izdanje Gledališta u petak u zagrebačkom kinu Tuškanac, prvom natjecateljskom projekcijom.

Filmovi će se prikazivati u projekcijskim blokovima u 17, 19 i 21 sat u kinu Tuškanac, a tročlani veliki žiri (Valentina Lončarić, Hrvoslava Brkušić i Ivor Glavaš) dodijelit će Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u 2020.

Nagradu kritike dodijelit će članovi žirija kritike kojeg čine polaznici Radionice filmske kritike i analize u KKZ-u, a ove godine to su Andre Posmodi, Nikola Fabijanić i Jerko Stjepanović. 

Nagrađeni filmovi bit će prikazani u nedjelju, 16. svibnja.

U popratnom programu  u subotu ujutro u dvorištu KKZ-a održat će se radionica "Put kratkog filma" koju će voditi Matej Merlić, a prijave su otvorene do petka, 14. svibnja, na linku https://forms.gle/Fm9wFNcp7rmB5Cqz8.

U nedjelju će se održati projekcija i predstavljanje projekta restauracije filmova Tatjane Ivančić, pionirke ženskog stvaralaštva u kontekstu hrvatskog amaterskog i eksperimentalnog filma te jedne od najproduktivnijih autora Kinokluba Zagreb.

Filmove i projekt će predstaviti Petra Belc, voditeljica Odsjeka baštine KKZ-a koja je osmislila i vodila projekt rastauracije filmova te Vjeran Pavlinić iz Hrvatskog državnog arhiva - Hrvatske Kinoteke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom