ZAGREB

Galerija AMZ: Izložba projekta Prehistory Adventure

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložbom plakata "Prapovijesna avantura", koja se otvara u četvrtak u zagrebačkoj Galeriji AMZ, Arheološki muzej predstavlja međunarodni projekt "Prehistory Adventure - iskustvena šetnja kroz prapovijesnu baštinu".

Na izložbi će se predstaviti kulturna baština Donje Voće, Radenaca, Zreča te Turopolja, no fokus je na prezentaciji održivog razvoja te regije, odnosno potencijala i uključivanja u turističku ponudu.
Također, predstavljeni su načini na koji se to područje može uvrstiti u turističku ponudu putem inkorporacije rezultata dobivenih znanstvenim istraživanjima, organizacijom radionica, kampova i izložbi, osmišljavanjem novih tematskih putova te  turističkih proizvoda kao i upotrebom alata informacijsko-komunikacijskih tehnologija.
Projekt Prehistory Adventure provodi se u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija– Hrvatska za razdoblje od 2014. do 2020. i sufinancira ga Europski fond za regionalni razvoj (EFRR).

Temelji se na suradnji hrvatskih i slovenskih stručnjaka, koji su trebali definirati nove metodološke pristupe te osmisliti inovativne i interaktivne elemente za sveobuhvatnu interpretaciju pretpovijesti.
Projektni partneri su Općina Donja Voća, Općina Radenci, Općina Zreče, Odsjek za arheologiju Sveučilišta u Ljubljani te Muzej Turopolja, te će se nakon Zagreba, gdje će biti otvorena do 21. ožujka, izložba postaviti i na tim mjestima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater