ZAGREB

Filmski festival Diverzije uživo i online

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Sedmo izdanje Diversions International Short Film Festival otvara se u četvrtak, 2. srpnja u kinu Zelina u Svetom Ivanu Zelini odabranim hrvatskim kratkometražnim filmovima.

Organizatori su najavili da će ovogodišnji program prikazivati istovremeno uživo pred domaćom publikom u zelinskom kinu te na festivalskoj službenoj mrežnoj stranici putem streaming servisa.

Odabrane filmove publika će moći pogledati u Pučkom otvorenom veleučilištu ili u vlastitom domu, na svojim računalima ili pred malim ekranima, poručili su.

Festival će trajati do 5. srpnja, s 44 kratkometražna uratka u konkurenciji. Selektorice su bile Martina Biljan i Isabela Falcao Vaz, a žiri čine mladi autori Dora Suštić, Marin Ante i Svebor Mihael Jelić.

Prvi dan festivala  zaključit će Večernjim filmskim razgovorom o autorskom angažmanu u današnje vrijeme, a autoricama i autorima hrvatskih filmova pridružit će se i ravnatelj  Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich, dok će razgovor moderirati Boško Picula.

U suradnji s Veleučilištem VERN razgovor će se izravno emitirati na festivalskom mrežnom portalu.

Program Doxanje, koje već tradicionalno okuplja međunarodne festivale dokumentarnog filma, ove će godine predstaviti festival dokumentarnog filma Doclisboa iz Lisabona.

Prikazat će se pet portugalskih dokumentarnih filmova, a po projekciji, uz gosta-moderatora Nenada Puhovskog videolinkom će se razgovarati s autorima u Portugalu.

U programu Kino Karantena prikazuje se 14 filmova Kinokluba Zagreb i Blanka, nastale u samoizolaciji tijekom globalne pandemije.

Ulaz na festival je besplatan, a online filmski program bit će dostupan na  www.disff.com. Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Sveti Ivan Zelina, Hrvatskog audiovizualnog centra i Veleposlanstva Portugala u Hrvatskoj.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater