ZAGREB

Film "Mater" Jure Pavlovića od četvrtka u kinima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Nagrađivani film “Mater” redatelja i scenarista Jure Pavlovića od četvrtka, 10. rujna dolazi na redovni repertoar kina Cinestar, Cineplexx i drugih kina diljem Hrvatske, a na nekim projekcijama gostovat će dio filmske ekipe.

U fokusu tog Pavlovićevog dugometražnog prvijenca je žena (glumi je Daria Lorenci - Flatz) koja privremeno napušta obitelj u Njemačkoj i vraća se u rodni kraj kako bi brinula o bolesnoj majci (Neva Rošić).

Unatoč bolesti majka ne gubi svoju autoritativnu narav i njih dvije zapliću se u mrežu međusobnog zamjeranja i traumatične prošlosti od kojih se teško može pobjeći.

Film je sniman u neretvanskom kraju i u njemu se pojavljuje niz naturščika, što mu daje dozu autentičnosti u prikazu mentaliteta i situacija tipičnih za ove prostore.

Na Pulskom filmskom festivalu osvojio je tri Zlatne Arene, Daria Lorenci - Flatz za najbolju žensku ulogu, Martin Semenčić za oblikovanje zvuka i Jana Plećaš za kameru, dok je redatelj Jure Pavlović dobio nagradu “Breza” za najboljeg debitanta.

Kako se ističe u najavi kino distribucije, film je već odlično prihvatila domaća publika - u dvadesetak ljetnih kina na Jadranu dosad ga je vidjelo više od tri tisuće gledatelja.

Svjetsku premijeru imao je prošle godine na Filmskom festivalu u Tallinu, potom je prikazan na Beogradskom FEST-u gdje je nagrađen kao najbolji film regije, a na prestižnom filmskom festivalu u sicilijanskoj Taormini Daria Lorenci - Flatz nagrađena je kao najbolja glumica.

Hrvatska premijera održana je ljetos na Festivalu mediteranskog filma Split, a zagrebačka  na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Gostovanje dijela ekipe filma na projekcijama najavljeno je za 10. rujna u Kinu Samobor, 11. rujna u Ogulinu (Four River Festival), 16. rujna u riječkom Art kinu Croatia.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom