ZAGREB

Film "F20" Arsena A. Ostojića nagrađen u Kaliforniji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dugometražni igrani film "F20" Arsena A. Ostojića, osvojio je Nagradu za najbolji strani film, a glumac Filip Mayer Nagradu za najboljeg glumca na 7. Glendale International Film Festivalu koji se održao od 15. do 21. listopada u Kaliforniji.  

U dugometražnoj konkurenciji festivala sudjelovalo je ukupno 14 filmova, a najbolje je izabrao Ocjenjivački sud u kojemu su bili James Signorelli, dugogodišnji producent poznatog TV show-a "Saturday Night Live, japansko-američka glumica Yoshie Morino, te američki producent Joe Russin, nagrađen Emmy nagradom.

To je već druga međunarodna nagrada za mladog glumca Filip Mayera koji je prethodno nagrađen na filmskom festivalu u Pugli u Italiji u kolovozu ove godine.

Radnja prati djevojku koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca, iako mašta o odlasku na Zrće. Upoznaje povučenog mladića Filipa koji igra videoigre i neprestano naručuje pizze te ga nagovori da prekrše zabrane njenog oca, ukradu novce i pobjegnu na more u provod. Međutim, njezin se san uskoro pretvara u najgoru noćnu moru.

Glavne uloge tumače Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević i Robert Budak, uz Mladena Vulića, Alena Liverića, Almu Pricu, Alena Šalinovića, Kseniju Marinković i Gorana Grgića.

Snimatelj je Slobodan Trninić, a glazbu je skladao Mate Matišić. Film je nastao prema scenariju Hrvoja Sadarića, u produkciji Arsena A. Ostojića i Hrvoja Vajića iz Filmosaurux Rex-a, te u suradnji s GripFilmom, Interfilmom i Cinecro.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater