RIJEKA

Festival MIK prebačen u rujan

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Festival Melodije Istre i Kvarnera (MIK), koji se trebao održati posljednjeg tjedna lipnja, prebačen je u novi termin, treći tjedan rujna 2020, izvijestili su organizatori.

O svim aktivnostima vezanim uz festival organizatori će pravodobno izvješćivati izvođače i javnost, istaknuto je.

Objavljen je popis 16 skladbi za nastup na ovogodišnjem festivalu odabranih na javnom natječaju, kao i osam pričuvnih skladbi. Kako je navedeno, zbog specifične situacije organizator objavljuje listu odabranih skladbi zajedno sa skladbama koje imaju status pričuvnih jer su, zbog pomaka termina održavanja festivala, moguće promjene u konačnom popisu. 

"Vjerujemo da će festival i u 56. godini postojanja pokazati da tradiciju i ljubav prema svojoj besedi ništa ne može zaustaviti. Nadamo se boljim vremenima za svih, čuvajmo se i ostanimo doma", poručuju organizatori.

Festival je specifičan po tome što se održava u više mjesta domaćina u Istri i na Kvarneru tijekom nekoliko dana. U svakom mjestu publika bira pobjednika festivalske večeri, a na kraju ukupnim zbrojem glasova se odlučuje pobjednička pjesma publike, a stručni žiri dodjeljuje svoje nagrade.

Uvjeti za odabir pjesama za festival su da imaju stihove pisane na čakavici Istre i Kvarnera i jadranskih otoka ili na hrvatskom standardnom književnom jeziku, talijanskom dijalektalnom i standardnom jeziku, s tim da one na standardnim jezicima moraju biti vezane tematikom uz Istru. Glazbeni uvjet je da se koriste etno elementi istarsko - kvarnerskog podneblja.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini