ZAGREB

Fantastic Zagreb Film Festival od 30. lipnja do 10. srpnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Fantastic Zagreb Film Festival održat će se od 30. lipnja do 10. srpnja, a otvara ga na Ljetnoj pozornici Tuškanac danski psihološki triler "Posljednji klijent".

Ljubitelji znanstvene fantastike, trilera, fantasyja i horora moći će pogledati 44 filma, a osim na Ljetnoj pozornici Tuškanac, festival će se održavati i u Kinu Tuškanac te Muzeju iluzija.

Uz film otvaranja, nepredvidljiv i mračan psihološki triler "Posljednji klijent", u kojemu je klasičan odnos "detektiv-psihopat" okrenut naglavačke, na 12. izdanju festivala prikazat će se i "Izlijeganje", film najavljen kao jedan od najoriginalnijih fantasy horor filmova posljednjih godina, koji je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Sundance film festivalu.

Tu je i "Obiteljska večera", koji je svjetsku premijeru imao na upravo završenom Tribeca Film Festivalu, napet film opipljive psihološke horor atmosfere, u kojoj redatelj "balansira između dramske metaforike i punokrvnih žanrovskih obrazaca zadržavajući napetost koja nam stvara nelagodu duboko u kostima sve do samoga kraja".

Nadnaravni triler "Nevini" svjetsku je premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu, a kako se ističe u najavi, svojom napetom atmosferom, neočekivanim obratima i mračnom premisom gledatelja uvodi u svijet istinskog zla u nama.

Fantastic Zagreb Film Festival i ove je godine pripremio niz kultnih žanrovskih klasika poput filmova "Blade Runner", "Metropolis", "Ratovi Zvijezda: Nova nada", "Bliski susreti treće vrste", "Nosferatu", "Stvor" i "Oslobađanje".

Publika će uz cjelovečernje naslove na festivalu moći pogledati i bogat program kratkih filmova u Kinu Tuškanac te atraktivni filmovi virtualne stvarnosti u Muzeju iluzija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of