ZAGREB

Etno jazzeri Hojsak&Novosel u donatorskoj misiji za HGZ

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Etno glazbenici Tihomir Hojsak i Filip Novosel održat će 16. listopada donatorski koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu za obnovu zgrade HGZ-a stradale u potresu, na kojemu će promovirati svoj novi album "Traditional Songbook".

Glazbenici Tihomir Hojsak na kontrabasu i Filip Novosel na tamburi već godinama oduševljavaju svojim jedinstvenim spojem tradicionalnog i suvremenog, ističe se u najavi koncerta.

Svojim virtuoznim izvedbama Hojsak&Novosel osvajaju vrhove svjetske jazz scene, pokazujući pritom svo bogatstvo hrvatske tradicijske glazbe koja je duboko ukorijenjena u njihovom umjetničkom izričaju. Album "Traditional Songbook" novi je uradak ovog talentiranog dvojca i bit će promoviran 16. listopada na donatorskom koncertu u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda.

"Hrvatski glazbeni zavod ima posebno mjesto u našim srcima. Dva mjeseca prije zagrebačkog potresa održali smo donatorski koncert za opremanje Velike dvorane pod pokroviteljstvom tvrtke GDi, na kojem je uz nas nastupio Vlatko Stefanovski. Sada HGZ kreće u veliku obnovu i imamo iskrenu potrebu ponovno dati svoj doprinos najstarijoj glazbenoj instituciji", poručuju Novosel i Hojsak.

Nastupom u HGZ-u svoj doprinos ovoj akciji dat će i rokeri Neno Belan i Pero Galić, koji su surađivali na albumu "Traditional Songbook" i dali svoj prepoznatljivi pečat tradicijskim pjesmama "Na te mislim" i "Ribara starog kći".

Događaj se organizira uz poštivanje epidemioloških mjera i ulazak je dopušten uz covid potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan PCR (ne stariji od 72 sata) ili antigenski test (ne stariji od 48 sati).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of