ZAGREB

Acoustic Project u četvrtak u HGZ donosi folklornu fuziju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ansambl Acoustic Project nastupit će u četvrtak, 5. studenoga, u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) s programom skladbi nastalih spajanjem klasike i hrvatskog folklora.

Neodoljivu folklornu fuziju na scenu HGZ-a donosi renomirani zagrebački ansambl Acoustic Project koji oduševljava spajanjem izvođačkih tradicija klasične glazbe s jazzom, tangom, rockom i orijentalnom glazbom.

Ansambl je 2008. zajedno s kolegama i prijateljima osnovao skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović, koji ga već 12 godina uspješno vodi, a čini ga deset vrsnih umjetnika: uz Palanovića na kontrabasu, to su Dani Bošnjak (flauta), Branko Mihanović (oboa), Nikola Fabijanić (saksofon), Mario Čopor (klavir), Stanislav Muškinja (udaraljke), Marco Graziani i Val Bakrač (violina), Aleksandar Jakopanec (viola), te Petar Kovačić (violončelo).

Kako se ističe u najavi, riječ je o jedinstvenoj pojavi na hrvatskoj glazbenoj sceni - ansambl program u cijelosti temelji na skladbama koje na neki način revitaliziraju nacionalni folklor te ga osuvremenjuju. Spoj folklornih izvođačkih tradicija sa specifičnim tehnikama klasičnih instrumenata razvijenim u suvremenoj klasičnoj glazbi otvara nove i svježe mogućnosti koje jamče uspješan spoj inovativnosti i tradicije.

Na programu u četvrtak u HGZ-u bit će skladbe Dubravka Palanovića: Divlji tanac, Nokturno, U očima led i sjaj i mnoge druge, te skladbe Srdjana Berdovića: Izbor iz suite Delmatike, Izvor i Četri lita i četri zime.

HGZ pažljivo prati i poštuje sve epidemiološke mjere, te je kapacitet dvorane radi sigurnosti posjetitelja prepolovljen.

Koncert je dio ciklusa koncerata koji se održavaju uz potporu Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum