ZAGREB

Druga slikovnica glumca Slavka Sobina "Šapice i tajna zelene loptice"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakladnih Mozaik knjiga objavio je drugu knjigu za djecu glumca Slavka Sobina "Šapice i tajna zelene loptice", poučnu priču o važnosti prijateljstva, toleranciji i prihvaćanju drugačijih.

Kako se ističe u najavi, nakon velikog uspjeha slikovnice "Šapice", koja je u rekordnom roku osvojila srca mališana i njihovih roditelja, "Šapice i tajna zelene loptice" donosi nove priče neodoljive pseće družine a govori o važnim stvarima koje djecu treba naučiti u najranijoj dobi.

"Kad radiš dobre stvari, e onda stvaraš bolji svijet. A kad osjećaš da stvaraš bolji svijet, onda se nikome ne moraš time hvaliti. Onda to može biti tvoja tajna. Dobrota je nešto što nosiš u sebi i iz nje djeluješ i radiš čarobne stvari", stoji u najavi.

Mrš i Dona najbolji su prijatelji i sada žive zajedno. Jako se vole, ali još uvijek uče jedno od drugoga. Mrš je veseo pas kojem ne treba ništa osim slobode, a Dona iako kućni pas, zna kako se rješavaju međuživotinjski odnosi u parku. Zahvaljujući tomu, udruženim će snagama riješiti mnoge neobične stvari koje se događaju na igralištu, pa čak i onu najstrašniju: suočit će se sa psom od kojeg svi strahuju, a zove se – Vuk!

Sobinova prva slikovnica "Šapice" u manje od godinu dana dobila je svoje drugo izdanje, a prošlo je punih deset godina od kada je kazališni, televizijski i filmski glumac Slavko Sobin napisao predstavu "Šapice" koja je osvojila najmlađu publiku. Nakon kazališnih dasaka, ova bezvremenska priča o prijateljstvu dobila je svoje mjesto i na policama knjižnica, knjižara i brojnih domova.

Sobin je u svojoj karijeri ističe nagradu za Srce na sceni, projekt s mladima s cerebralnom paralizom.

Omiljene četveronožne junake ilustrirao je Patricio Alejandro Aguero Marino koji se bavi scenografijom, kostimografijom, izradom marioneta, animacijom i ilustracijom. Posljednjih je godina za Mozaik knjiga ilustrirao slikovnice "Orašar", "Vuk i sedam kozlića", "Dječji bonton", "Šegrt Hlapić" i "Andersenove Bajke".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini