ZAGREB

Domino: Suvremeni umjetnici daju upute za kućne performanse

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

S porukom da u svakome od nas leži umjetnik udruga Domino pokrenula je projekt putem kojega će šestero suvremenih umjetnika svima koji se s tom tezom slažu  davati upute kako kod kuće napraviti svoj performans.

"Ideja kućnih performansa počiva u tezi da u svakome od nas leži umjetnik (trenutno u izolaciji), ali i ukazuje na važnost kulture za psiho-fizičko zdravlje ljudi - kako sada u ovim ekstremnim uvjetima, tako i uvijek", poručuju iz Domina.

U ovo "nestvarno vrijeme katastrofa" pozvali su Milijanu Babić, Josipu Bubaš, Igora Grubića, Brunu Isakovića, Vedranu Klepicu i Vesnu Mačković da naprave upute za kućne performanse za širu građansku uporabu.

Svakih nekoliko dana na društvenim mrežama udruge objavit će po jedne upute, prema recepturi suvremenih hrvatskih umjetnika. "Pisane upute daju jasne korake što i kako činiti, a sudjelovati mogu svi", ističu.

Oni koji žele sudjelovati svoje izvedbe mogu dokumentirati fotografijama ili video snimkama i objaviti na Facebooku i Instagramu uz oznakuDomino i #kucniperformans.

Prvi kućni performans pod nazivom "Izbjegavanje kratkog spoja" osmislila je Milijana Babić, čiji se umjetnički rad zasniva na performativnoj umjetničkoj praksi i često razvija u smjeru kontekstualno specifičnih dugotrajnih akcija u javnom prostoru.

Tematski se fokusira kroz propitivanje vlastite pozicije žene i umjetnice u neposrednom životnom okruženju. Živi i radi u Rijeci, a na umjetničkoj je sceni prisutna dvadesetak godina.

Upute za druge performanse mogu se pratiti na Facebook stranici Domina i na webu www.thisisadominoproject.org


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini