ZAGREB

Dokumentarni film "Nun of Your Business" u španjolskim kinima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nagrađivani dugometražni dokumentarni film "Nun of Your Business" Ivane Marinić Kragić narednih će se mjeseci predstaviti kinopublici u dvoranama diljem Španjolske. 

Film se prikazuje u kinima i online u sklopu projekta Docs Del Mes, svojevrsnog produžetka Međunarodnog festivala dokumentarnog filma – DocsBarcelona. 

Od svibnja nadalje imat će 80 projekcija u španjolskim kinima, između ostalog, u Calafellu, Barceloni, Valènciji, Gironi, Huesci, Pedregueru, Salamanci, Leónu.

Film prati dvije mlade časne sestre koje se upoznaju na katoličkom okupljanju u Zagrebu i zaljubljuju se. Svjetsku premijeru imao je na ZagrebDoxu 2020., na kojem je odmah i osvojio je nagradu publike za najbolji dokumentarac. 

Uslijedilo je još šest nagrada na međunarodnim festivalima, među kojima su SEEFest u Los Angelesu, Festival europskog filma Palić, Međunarodni filmski festival u Jaipuru i Međunarodni festival dokumentarnog filma u Buenos Airesu FIDBA. 

Prava na distribuciju filma "Nun of Your Business" u Španjolskoj ima DocsBarcelona Distribution

Film je dosad prikazivan i u kinima diljem Hrvatske i Švicarske, a dostupan je za gledanje i na online platformama croatian.film i KMOD.hr te u videoteci MAXtv-a. 

Nastao je u produkciji Marinis Media (Zagreb) te u koprodukciji srpske kuće Set Sail Films (Beograd), uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Creative Europe MEDIA, Filmskog centra Srbije, Grada Zagreba i Grada Splita.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater