ZAGREB

Dokukino KIC: Filmovi o Shaneu MacGowanu i Trumanu Capoteu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dokukino KIC donosi u petak i subotu filmove o dvojici snažnih umjetničkih osobnosti, koji su živote provodili u neapologetskom uživanju poroka, o irskom glazbeniku Shaneu MacGowanu i američkom piscu Trumanu Capoteu.

"Shane MacGowan: Priča o pjevaču Poguesa", glazbeni dokumentarac čuvenog redatelja poznatih rock spotova Juliena Templea, vjerno dočarava glazbenikovu osobnost – “razuzdan” i “pun strasti”,  ističe se u najavi projekcija. 

Poznat je kao frontmen i tekstopisac Poguesa koji su tradicionalnu irsku folk glazbu revolucionirali duhom punka, no u privatnom životu pratili su ga skandali povezani s prekomjernom konzumacijom alkohola i droga, s vremenom je postao notoran i po lošim zubima. 

"Templeov film ne okoliša i uz dosad neviđene arhivske snimke, ali i animirane dijelove na svojstven način odaje počast legendi u povodu proslave 60. rođendana", dodaje se. Film je na programu u petak i subotu u 19 sati.

Ebs Burnough, filmski redatelj dokumentarca "Truman Capote: Razotkrivanje" nekadašnji viši savjetnik Michelle Obama i stručnjak za komunikacije, bavi se jednom od najvećih i najosebujnijih američkih gay zvijezda, spisateljem Trumana Capotea.

S pomoću arhivskih snimki i razgovora s ljudima iz njegovih užih krugova poput Lauren Bacall, Normana Mailera i Gorea Vidala napravio je intiman dokumentarac koji je na programu u petak i subotu u 21.15 sati.

Kako je najavljeno, nedjelja je posvećena odjecima božićnih i novogodišnjih kupovina, nagrađivano ostvarenje srpskog redatelja Mladena Kovačevića, "Sretan Božić, Yiwu" koji vodi gledatelje u Yiwu, maleni grad od nešto više od milijun stanovnika koji slovi za prijestolnicu industrije božićnih ukrasa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater