NAJNOVIJESAMOSTALNA IZLOŽBA

DOBRE GRNČAROSKI: "Vidim - ne vidim", zbilja oko nas

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Dobre Grnčaroski uz svoje radove na izložbi

Toliko toga se zbiva oko nas, kako u ulici, kvartu, gradu, regiji, državi, svijetu, toliko toga vidimo i ne vidimo, te stoga je to Dobre Grnčaroski, amaterski slikar koji već dugi niz godina stvara, upravo te (ne)vidljive činjenice prikazao u svojoj najnovijoj izložbi naslovljenoj "Vidim - ne vidim" koja je u ponedjeljak navečer otvorena u Gradskoj knjižnici i čitaonici.

Ovo je, kako je na otvorenju rekla koordinatorica programa u knjižnici Iva Lanča Joldić, njegova deseta izložba u ovom prostoru, te svakog se proljeća predstavlja svojim novim radovima.

Sam je autor rekao da je ta izložba za njega postala tradicionalna, te da je ovdje htio prikazati sve ono što se zbiva oko nas, dio svijeta, ljudi, impresija, događaja i doživljaja, ono što svi vidimo i znamo, a u biti ne vidimo, tu je riječ o postojanju, doživljaju trenutka i dubini duše.

U radovima su vidljivi toplo-hladni kontrasti boja, s uvijek dinamičnim ekspozicijama, a dočaravanje prolaznosti jedna je od namjera njegova rada i stvaralaštva. Autor vrijedno stvara, te potom obilježi proljeće u knjižnici svojim najnovijim radovima.

Izložba je realizirana pod pokroviteljstvom Vijeća makedonske nacionalne manjine.

Dobre Grnčaroski rođen je 1965. u Makedoniji, diplomirao je na zagrebačkom Tehnološko-tekstilnom fakultetu te je zaposlen kao profesor u Strukovnoj školi Pula. Sklonost slikarstvu odavno pokazuje, ali se njome intenzivnije i predanije počinje baviti tek nakon preseljenja u Istru. Kao član likovnih udruženja vrlo često izlaže na skupnim izložbama. Njegov osebujni stil tematski se urezao u pamćenje posjetitelja izložbi, a prepoznatljiv je i po svom bogatom koloritu.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam