RAZGOVOR S UMJETNICOM

DELIJA KLARIĆ: Slikarstvo volim od kad znam za sebe

Malo više vremena sam našla za tu moju ljubav od kad sam u mirovini, evo već teče osma godina. Tri godine sam bila na edukaciji kod profesorice Milanke Korovljev, a zadnje četiri godine sam u likovnoj sekciji MedulinArta pod vodstvom Đorđa Stošića. Mjesto je to gdje stvaram, družim se, učim, dobivam inspiraciju, kaže Delija Klarić

| Autor: Maja ČERLJENKO
Delija Klarić

Delija Klarić


"Mirisi i okusi ljeta" tema je ovogodišnjeg 10. jubilarnog ex tempore MedulinArta - slikarskog   natjecanja amatera koje je ujedno i humanitarno. Zbog epidemioloških mjera manifestacija koje je počela u četvrtak preselila je u virtualnu verziju, a sutra, u nedjelju 1. kolovoza slikari, amateri će u galeriju Loža na medulinskoj placi donositi svoja djela. U ponedjeljak je zakazano proglašenje pobjednika. Jubilarni 10. ex tempore udruge MedulinArt bio je i povod za kraći razgovor s voditeljicom likovne sekcije MedulinArta, umjetnicom Delijom Klarić.

Njen medij je glina

Na pitanje odakle ljubav prema slikarstvu i tko su joj bili učitelji na tom putu?, Delija Klarić odgovara: "Slikarstvo volim od kad znam za sebe. Malo više vremena sam našla za tu moju ljubav od kad sam u mirovini, evo već teče osma godina. Tri godine sam bila na edukaciji kod profesorice Milanke Korovljev a zadnje četiri godine sam u likovnoj sekciji MedulinArta pod vodstvom Đorđa Stošića. Mjesto je to gdje stvaram, družim se, učim, dobivam inspiraciju. Ukratko, svakome bi poželjela takvu mirovinu."

Ova je umjetnica imala do sada dvije samostalne i više zajedničkih izložbi, a dobitnica je i pohvale Hrvatskog sabora kulture.

Njen medij je i glina, a o tome Delija Klarić veli: "U glinu sam zaronila prije četiri godine pod vodstvom Igora Fabrisa. Oblikovanje gline i stvaranje kao proces pruža veliko smirenje, veliki je užitak promatrati kako se ta čudesna smjesa polako pretvara u nešto..."

Već tri godine je voditeljica likovne sekcije MedulinArt.

- Zadovoljstvo mi je pomoći pri stvaranju projekata koji su ponekad i humanitarnog karaktera pa to dodaje dodanu vrijednost mom radu, kao i svim članovima udruge. Sklapaju se poznanstva i druženja s drugim udrugama, tako se svi obogaćujemo s novim vrijednostima u likovnoj kulturi.

Zadnje dvije godine pandemija nas je malo razdvojila, ali živimo u nadi da je to prolazno i planiramo nove projekte vjerujući da će se uskoro realizirati, kaže Delija Klarić.

Humanitarni 10. ex tempore

Objašnjava i da će 10. ex tempore biti humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni prihod ide za akciju "Osigurajmo znanje" udruge Naš san njihov osmijeh.

- Nadamo se da će se slikari odazvati u velikom broju uz našu ovogodišnju temu "Mirisi i okusi ljeta", zaključuje Klarić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum