U ORGANIZACIJI ETNOGRAFSKOG MUZEJA ISTRE I MUZEJA GRADA PAZINA

ČETIRI RADIONICE: Muzejski četvrtak u pazinskom Kaštelu

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Kako bi posjetiteljima obogatili posjet pazinskom Kaštelu, Etnografski muzej Istre i Muzej Grada Pazina u ljetnoj sezoni organiziraju Muzejski četvrtak.U razdoblju od lipnja do rujna, svakog četvrtka u vremenu od 10.30 do 13.30 sati pod vodstvom stručnih muzejskih djelatnika, održavat će se edukativno-kreativne radionice. Kroz njih će posjetitelji, prvenstveno oni najmlađi, imati priliku upoznati materijalnu i nematerijalnu baštinu Istre te povijest grada Pazina i Pazinštine. U ponudi će biti četiri radionice, tako da će svaki Muzejski četvrtak biti različit.

Cilj radionice "Moja nova - stara lutka" je upoznati polaznike s dječjom kulturom Istre u izradi igračaka. Na radionicama će polaznici naučiti kako su se nekada izrađivale lutkice od starih krpica koje će, kao suvenir, ponijeti sa sobom. Uz to naučiti će koja su tradicijska imena u Istri. Na radionici "Kažun" polaznici će se upoznavati s kulturnim krajolikom i tradicijskim graditeljstvom. Djeca će se teorijski i uz pomoć fotografija upoznavati s funkcijom, oblikom i tradicijom kažuna.

Na radionici "Ja, vitez!" polaznici se upoznaju s poviješću Kaštela i s vojnom opremom iz pazinske prošlosti. Polaznici se u muzejskom postavu upoznaju s vrstama oružja – koplji, korištenim od strane vojske na prostoru Pazinske knežije, ali i općenito. Cilj radionice "Moj grb" je upoznavanje s terminom heraldike i grbovima karakterističnima za središnju Istru. Polaznici će biti upoznati s razvojem, značajem i ulogom grbova tijekom povijesti. Potom će izraditi vlastiti štit na koji će polaznici oslikati grb po vlastitom odabiru.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum