NAJNOVIJEFESTIVAL

Brazilactica od 8. do 11. svibnja na ulicama Zagreba

| Autor: Hina
Hina

Deveto izdanje Festivala brazilske kulture - Brazilactice održat će se od 8. do 11. svibnja i donijeti ritam i energiju Brazila na ulice Zagreba, najavila je u četvrtak udruga Amazonas.

U četiri festivalska dana posjetitelji će moći gledati, ali i sudjelovati u različitim aktivnostima povezanim s brazilskom kulturom. Ritam će moći pronaći kroz besplatne radionice capoeire i sambe, a zvuk će pratiti otvoreni jam na Europskom trgu.

Interaktivna radionica u Centru za mlade grada Zagreba omogućit će zainteresiranima da putuju gradovima Brazila i saznaju više o prošlosti i običajima te zemlje, a više o počecima capoeire čut će kroz uličnu predstavu "Capoeira story" na Cvjetnom trgu.

Ljubitelje kvizova i ove godine očekuje kviz o Brazilu u klubu Pločnik, a najmlađi će ove godine imati radionicu za superherojena Trgu kralja Tomislava, koju će pratiti facepainting koji će im omogućiti da na jedan dan postanu "capoeira superheroji". 

Osim članova udruge i Zagrepčana festival svake godine pohode gosti iz Europe i svijeta, stoga organizator poziva sve koji se žele informirati, upoznati nove kulture ili podijeliti svoje znanje, izraziti se pokretom ili zvukom, da se u svibnju uključe u zbivanja na energičnim i aktivnim ulicama Zagreba.

Festival organizira udruga Amazonas, a suradnici su Pločnik, Centar za mlade grada Zagreba i Juta/Kota bar.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: new hospital − Building yard (1)
Pula: new hospital − Building yard (1)

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam