"S KOLINA NA KOLINO"

Besplatne radionice pod vodstvom koreografa Matije Ferlina: SAVIČENTINI, POKRENITE SE!

| Autor: Zoran ANGELESKI

Radionica za mještane održava se u petak od 17 do 20 te u subotu od 10 do 13 sati u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu * Radionica je namijenjena roditeljima i djeci od 6 godina starosti na više. Potrebno je doći u paru roditelj/dijete. Istražuju se fizički aspekti odnosa roditelja, majke i/ili oca i djeteta, fokusirajući se na pokret i taktilnost

U sklopu dvogodišnjeg projekta "Nevidljiva Savičenta -prevođenje tradicije u suvremenu kulturu", u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu, pod voditeljskom palicom nagrađivanog koreografa, izvođača i redatelja iz Svetvinčenta Matije Ferlina održat će se nekoliko dvodnevnih radionica plesa i pokreta za djecu i mlade te osobe srednje i starije životne dobi u svrhu razvoja psihofizičkih sposobnosti te poboljšanja razumijevanja plesa kao umjetnosti. Druga po redu radionica za mještane održava se ovog petka od 17 do 20 sati te u subotu od 10 do 13 sati u prostoru Mediteranskog plesnog centra u Savičenti.

Matija Ferlin poziva roditelje i djecu na dvodnevnu radionicu "S kolina na kolino" kroz koju se s polaznicima želi istražiti fizičke aspekte odnosa roditelja, majke i/ili oca i djeteta, fokusirajući se pritom na pokret i taktilnost.

Svaki roditelj i dijete u paru moći će, vođeni kroz zadatke, istražiti kako i koliko svakodnevni odnosi roditelja i djece odnosno ustaljeni obiteljski rituali (zagrljaji, pozdravi, igre, fizičke podrške) sadrže performativnog potencijala kojemu se može pristupiti kao koreografsko-izvedbenom sadržaju.

Radionica je svojim zadacima fizički prilagođena svim polaznicima i odgovara potrebama i interesima svih sudionika, nudeći im alate za pristup i razumijevanje medija plesa i pokreta, ali i otvarajući poligon za šire promišljanje svega onoga svakodnevnog što može biti ples ili zanimljiv izvedbeni materijal.

Radionica je namijenjena roditeljima i djeci od 6 godina starosti na više. Potrebno je doći u paru roditelj/dijete. Kontakt osoba za prijave je Goranka Perković, 098-193-92-87. Broj prijava je ograničen, a zaprimaju se do sutra, 8. svibnja. Za radionicu je potrebno ponijeti ugodnu odjeću i obuću, da se može slobodno kretati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater