ZAGREB

Animafest: Film "Biciklisti" Veljka Popovića sedam dana besplatno online

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Nagrađivani animirani film "Biciklisti" Veljka Popovića od subote ujutro može se besplatno pogledati online, u sklopu Animafest Inisghts projekta, uz razgovor s autorom.

Ta komedija začinjena erotikom i ljetnim bojama koja zahvaća duh malog mediteranskog grada bit će dostupna idućih sedam dana na poveznici: https://bit.ly/CyclistsOnline, a intervju koji je s Popovićem vodio umjetnički ravnatelj Animafesta Zagreb, Daniel Šuljić na https://bit.ly/InsightsVeljkoP.

Kako se ističe u najavi, "Biciklisti" su biser domaće animacije i posveta legendarnom Vasku Lipovcu, ikoni splitske umjetničke scene koji je nadaleko prepoznatljiv po svojim skulpturama jedinstvenih oblika i boja.

"Film je to i neobične estetike koji šarmantno osvaja nizanjem raskošnih erotskih asocijaca i vibrantnim koloritom što mu je donijelo nagradu za Najbolji hrvatski film na Animafestu 2018. godine, ali i druga priznanja na prestižnim festivalama kao što su oni u Annecyju i Hiroshimi", podsjećaju.  

Do sada su u projektu Animafest Insights prikazani intervjui i filmovi Eve Cvijanović (Ježeva kuća), Alice Guimarães i Mónice Santos (Amelia & Duarte), Alice Saey (Mark Lotterman – Happy) i Tomeka Popakula (Acid Rain).

Cjelokupni sadržaj i dalje se može pogledati na poveznici https://bit.ly/InsightsVimeo.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater