NAJNOVIJE


HUMANITARNI KONCERT U NEDJELJU U DOMU HRVATSKIH BRANITELJA

70 GODINA GLAZBENE ŠKOLE IVANA MATETIĆA RONJGOVA: Nastup Stefana Milenkovića i okončanje humanitarne akcije

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(V. KARUZA)

Svi dobrovoljni prilozi koje škola skupi na koncertu bit će iskorišteni za kupnju materijala neophodnih za obnovu 51 violine koje bi bile dar za sviranje budućim učenicima ili djeci u nekom od domova, rekla je Romana Vuksan Zuban, ravanteljica Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova

Koncertom Stefana Milenkovića u nedjelju, 17. ožujka s početkom u 20 sati u Domu hrvatskih branitelja svečano se obilježava 70. godišnjica osnutka Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova.

Nije u slobodnoj prodaji

Koncert je jedna u nizu aktivnosti koje škola priređuje u jubilarnoj godini djelovanja, a nije u slobodnoj prodaji, već je namijenjen djelatnicima, učenicima, bivšim djelatnicima škole, profesorima-predavačima, prijateljima donatorima škole i onima koji su na bilo koji način u dosadašnjem radu dali svoj doprinos u stvaranju škole kakva ona danas to i jest - respektabilna institucija koja je svojim kulturno-obrazovnim radom ostavila dubok trag na ovim područjima, iz koje su izišli mnogi eminentni glazbenici TE pedagozi poznati po državi i inozemstvu.

- Maestro Stefan Milenković zadnji put je svirao u Istri 2009. godine. Na kraju koncerta bit će uručena violina jednoj našoj potrebitoj učenici u sklopu humanitarne akcije Rotary Cluba, Medulinske Riviere i graditelja violine iz Varaždina Nikole Dervenkara. Svi dobrovoljni prilozi koje škola skupi na koncertu bit će iskorišteni za kupnju materijala neophodnih za obnovu 51 violine koje bi bile dar za sviranje budućim učenicima ili djeci u nekom od domova. Violine bi obnovili svojim znanjem i umijećem profesori gudačkog odjela naše škole, rekla je ravnateljica škole Romana Vuksan Zuban.

Masterclass s gudačima

Idućeg dana, 18. ožujka od 8.30 do13.30 sati Milenković će održati masterclass s najboljim učenicima u klasi gudačkog odjela, koji su unazad nekoliko godina osvajali najviše nagrade s državnih i međunarodno priznatih natjecanja. Milenković će nastupiti uz glasovirsku pratnju Vladimira Miloševića.

Donatori su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Turistička zajednica grada Pule, te druge tvrtke.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam