prvo lice "Portreta autorice"

Koreografkinja Meg Stuart gostuje u Puli

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto Erland Aarstad Norsk)

(Foto Erland Aarstad Norsk)


Meg Stuart, poznata američka koreografkinja i redateljica prvo je lice manifestacije "Portret autorice", što će se održati 7. i 8. lipnja izvedbom predstave "All the Way Around", ciklusom filmova u Kinu Valli te diskurzivnim i edukativnim programima.

Manifestacija "Portret autorice" posvećena je umjetničkim praksama izvedbenih autora koji su obilježili svjetsku kazališnu i plesnu scenu. Ovogodišnje izdanje posvećeno je upravo Meg Stuart, koja će se kroz niz programa predstaviti publici u Puli.

Stuart već trideset godina djeluje na međunarodnoj izvedbenoj sceni, predstavlja kreativnu silu koja se slobodno kreće između plesa, kazališta i vizualnih umjetnosti. Njezino stvaralaštvo, obilježeno neprestanim dijalogom s umjetnicima različitih područja, istražuje ples kao izvor iscjeljenja i način transformacije društvenog tkiva.

Program manifestacije uključuje prikazivanje recentnih video-radova Meg Stuart 7. lipnja u 20 sati. Na platnu Kina Valli, publika će imati priliku pogledati neka od najnovijih video-radova Meg Stuart: "The Lobby", "Intermission", "Overtime", "The Clock", "Shelf Life".

Ovi radovi pružaju intiman uvid u Stuartin kreativni proces, istražujući različite aspekte njezinog stvaralaštva kroz medij videa. Publika će biti vođena na putovanje kroz raznolike teme i estetike koje karakteriziraju njen opus, od suptilnih i introspektivnih do eksperimentalnih i provokativnih.

"People in the Room" na rasporedu je 7. lipnja u 21 sat u Klubu & knjižari Giardini 2, u opuštenom razgovoru o svom umjetničkom putu, inspiracijama i filozofiji stvaranja. Ovaj intiman susret pružit će publici priliku postaviti pitanja i dublje razumjeti njenu umjetničku viziju, proces rada te njezinu refleksiju o suvremenom trenutku u izvedbenim umjetnostima.

Izvedba "All the Way Around" u suradnji s Dougom Weissom i Marianom Carvalho bit će 8. lipnja u 20 sati u INK-u, a u centralnom događanju projekta Portret autorice, Meg Stuart će zajedno s jazz basistom Dougom Weissom i pijanisticom Marianom Carvalho izvesti "All the Way Around". Ova jedinstvena izvedba istražuje duboke emocionalne i prostorne dimenzije pokreta, zvuka i svjetla, stvarajući intenzivno iskustvo za publiku.

Kroz spoj plesa, glazbe i svjetla, All the Way Around poziva publiku na putovanje kroz različite faze emocionalnog i prostornog iskustva, potičući ih na promišljanje o vlastitim osjećajima i percepcijama. Tribina s tom autoricom i Ivom Nerinom Sibilom na programu je također 8. lipnja u 21.30 sati.

Na lipanjskoj Tribini u INK-u, Meg Stuart će se pridružiti Iva Nerina Sibila u razgovoru o ključnim temama koje oblikuju suvremeni ples i izvedbene umjetnosti. Ovaj dinamični razgovor pružit će mogućnost publici da sudjeluje u diskusiji i istraživanju širokog spektra tema, uključujući fragmentaciju tijela, novu senzualnost, odnose u suvremenom društvu te ulogu umjetnosti u oblikovanju naše percepcije svijeta.

Meg Stuart će voditi intenzivnu četverosatnu radionicu u Malom rimskom kazalištu zatvorenog tipa, pružajući regionalnim profesionalnim plesačima i koreografima jedinstvenu priliku da istraže dublje koncepte znanja i neznanja u kontekstu izvedbenih umjetnosti.

Kroz različite vježbe, rasprave i eksperimente, sudionici će imati priliku produbiti svoje razumijevanje procesa kreiranja i izvedbe, potaknuti svoju kreativnost te istražiti nove perspektive u svom umjetničkom radu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater