u okviru projekta "Besplatne elektroničke knjige"

Nove besplatne e-knjige suvremenih hrvatskih spisateljica

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Društvo za promicanje književnosti na novim medijima objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige šest proznih naslova suvremenih hrvatskih spisateljica.

Autorice objavljenih knjiga su Staša Aras, Aleksandra Kardum, Natalija Miletić, Jadranka Pintarić, Marina Vujčić i Jelena Zlatar Gamberožić, čime je premašena brojka od 300 domaćih književnih naslova u projektu, od kojih su 123 prozna.

Objavljene su zbirke kratkih priča "Meke granice" Staše Aras, "Nisam" Natalije Miletić i "Strani gradovi" Jelene Zlatar Gamberožić, zbirka proznih zapisa "Kamate na ljubavne uzdahe" Jadranke Pintarić te romani "Pratim te" Aleksandre Kardum i "A onda je Božo krenuo iz početka" Marine Vujčić. 

Kako se napominje, Staša Aras s lakoćom balansira između tzv. normalnog i pomaknutog, mračnog, uznemirujućeg, Natalija Miletić fascinira raznolikošću ljudskih nesreća te sposobnošću da uvijek iznova iznenadi čitatelja, a Jelena Zlatar Gamberožić prenosi trenutke koji nas zaokupljaju i ostaju nepremostive zapreke na putu do boljeg života.

Knjiga "Kamate na ljubavne uzdahe" opisuje se kao mješavina dnevničkog zapisa, epistole, fikcije, eseja, dok roman "Pratim te" svoju priču plete oko tečaja argentinskoga plesa i njegovih polaznika.

U primarno psihološkom romanu "A onda je Božo krenuo iz početka" mnogo je duhovitih mjesta i prije svega dobrih pripovjednih rješenja,  zbog čega Božo postaje poprilično "naš" i razumljiv, a roman čitak i s izuzetnom unutarnjom dinamikom, dodaje se.

S novim je naslovima od 347 objavljenih čitateljima dostupno njih 312.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater