ZAGREB

Doksi u Kleti: Besplatne projekcije petkom u Ilici 73

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


U prostoru Kleti, revitaliziranom prostoru nasuprot Britanskog trga namijenjenom održavanju izložbi, radionica, buvljaka, svaki petak do kraja kolovoza održavat će se besplatne projekcije filmova iz programa Doksi u Kleti,

Program u dvorište Ilice 73 donosi nagrađivane filmove iz redovite distribucije Restarta i probrani naslovi iz kataloga KineDoka.

Otvara ga 28. srpnja koprodukcija "Kako spasiti mrtvog prijatelja" koji je dijelom ljubavna priča, dijelom kućni film, a opisan kao "osobni krik iz duše, ali i portret čitave jedne utišane generacije moskovskih milenijalaca". 

Idući petak prikazuje se francuski "Vodič za ljubav i borbu protiv kapitaliizma"  o bračnom paru francuskih sociologa poznatih po svojim istraživanjima društvenih nejednakosti i fenomena ultra-bogatih koji svoju borbu ne napušta ni u mirovini. 

Za 11. kolovoza najavljen je mađarski film "Kim" o zagonetnoj ličnosti budimpeštanske art scene koja se borila s ovisnošću, a za tjedan dana kasnije češki "Punim gasom" o Jaroslavu koji nije ispunio životne snove, ali ne odustaje.

U petak 25. kolovoza prikazat će se češki "Pongov poziv" o romskom vozaču kamiona koji je, reagirajući na izjavu češkog predsjednika da Romi ne vole raditi, pokrenuo lavinu u borbi protiv rasne diskriminacije i postao slavan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater