ZAGREB

Šezdesetak filmova na Filmskoj reviji mladeži i Four River Film Festivalu

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Natjecateljski program Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, koji će se održati od 12. do 16. rujna u Karlovcu, donosi 63 filma iz više od 20 zemalja, u kategorijama igranog, animiranog, dokumentarnog filma i slobodni stil.

Bilo je prijavljeno 1447 filmova iz 98 zemalja , što najviše govori o tome koliko je univerzalan jezik filma, te što festivalski program znači za mlade srednjoškolske filmaše i njihove vršnjake, priopćeno je iz Hrvatskog filmskog saveza, koji uz Kinoklub Karlovac organizira 28. Filmsku reviju mladeži i 16. Four River Film Festival.

Filmove su birali Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i filozofije te doktorica filmologije, filmski kritičar Boško Picula i direktorica fotografije i redateljica Dinka Radonić. 

"Publika festivala uživat će u pričama ispričanim kroz inovativne i maštovite narative igranih filmova, impresivna animirana filmska ostvarenja, dokumentarne sadržaje koji tjeraju na razmišljanje i bezgranične filmove slobodnog stila bez žanrovskih barijera", ističe se u najavi. 

Svaku večer, filmsko platno Four Rivera seli se na drugu lokaciju odnosno drugu rijeku - na Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri, dodaje se.

U popratnim programima goste festivala očekuju radionice, okrugli stolovi, filmska druženja i zabavni sadržaji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini