OGULIN

Počeo Ogulinski festival bajki s 80 programa mašte i čarolije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Ogulinu je u petak počeo trodnevni 18. Ogulinski festival bajki na kojem će se održati osamdeset programa, ali zbog kiše većinom u dvoranama, a ne na već tradicionalnim pozornicama na otvorenom, priopćila je ogulinska Turistička zajednica.   

Pozvala je publiku da svoja mjesta u kazališnim predstavama, na pričaonicama, radionicama, raznim performansima i animacijskim programima potraži u Dvorani Ivica Cindrić Piva, te u Dvoranu i učionicama u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Ogulin.

Očekuje se da će ovaj popularni festival danas, sutra i u nedjelju privući u grad pod Klekom tisuće posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva i da će zajedno s izvođačima stvoriti atmosferu bajkovitog stvaralaštva slavne hrvatske književnice Ivane Brlić-Mažuranić kao i prethodnih 17 godina.

Danas će se održati 30 programa, u subotu njih 29 i u nedjelju 21, a sudionici su uz domaće iz Ogulina i Karlovca, još iz Sarajeva, Dubrovnika, Šibenika, Vodica, Samobora, Otočca i Zagreba.

Održat će se i tradicionalno polaganje vozačke dozvole za letenje na metli, zbog svima poznatih priča o vješticama s Kleka iznad Ogulina.

Organizatori, uz poziv maloj i velikoj publici da dođu na "do sada najbolji umjetničko-kulturnim festivalski program", poručuju da se “prepustite uživanju” u cijelom 18. Ogulinskom festivalu bajki, tj. “festivalu mašte i čarolije”.

Organizator festivala je Turistička zajednica Grada Ogulina, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture i medija, Ministarstvo turizma i sporta, te Karlovačka županija i Grad Ogulin.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater