ZAGREB

Animafest: Uz filmske projekcije u petak vrhunac diskurzivnih programa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Početak festivalskog vikenda na Animafestu uobičajeno će obilježiti vrhunci profesionalnih i diskurzivnih programa ovogodišnjeg izdanja festivala.

Rise & Shine u MM centru nastavlja se i završava individualnim sesijama s Michaelom Dudok de Witom i Pedrom Riverom, članica žirija i na Animafestu nagrađivana autorica Tal Kantor ima u &TD-u predavanje o radu na svom posljednjem filmu "Pismo prascu", a Dino Krpan o produkciji filma "Cvrčak i mravica", koji će se u sklopu Animafestova Obiteljskog programa prikazati 10. lipnja u Kinu SC. 

Na istom mjestu održat će se okrugli stol o provodnom motivu ovogodišnjeg festivala – umjetnoj inteligenciji o kojoj pod moderaturom Daniela Šuljića razgovaraju Reinhold Bidner, Gerrit Kuge, Aneta Ozorek i Marko Paleka. 

Slijede projekcije Poljske u fokusu s protestnim filmovima tamošnje animacije od 1960-ih do danas, uz uvod kuratora Olge Bobrowske i Michala Bobrowskog. 

U večernjem programu CEE Talents uz slobodan ulaz mogu se vidjeti radovi najtalentiranijih mladih autora srednje i istočne Europe u izboru direktora festivala iz regije, a dan završava u Caféu &TD s "Bruca, Braca, Bruda, Brada", humoristično-satiričnim pop-horor serijalom o četiri sarajevska junaka koji predstavljaju surovu realnost regije.

Kino SC prikazuje Svjetsku panoramu, studentsku i kratkometražnu konkurenciju uz razgovor s autorima, te program SF-a posvećen kolažnim filmovima po izboru Chrisa Robinsona, direktora festivala u Ottawi i spekulativni blok "Budućnost je ovdje". 

Kino Tuškanac u poslijepodnevnim satima otvara "SF 2 Svijet sutrašnjice", nakon čega se prikazuju japanski horor anime "Amritina gozba" i kineski film "Nema promjena u našem životu". 

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac, a u slučaju nepovoljnog vremena u Kinu Tuškanac, navečer se očekuje središnja projekcija feminističkog mjuzikla "Moja romansa s brakom" Signe Baumane.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater