POSLJEDNJA VEČERNJA

Popularna predstava u Puli. Pervan: Duhovit se ne može postati, ali se ne može ni prestati biti duhovit

| Autor: Priredila Vanesa BEGIĆ
Večernja škola (foto: arhiva Zvjezdica Petra)

Večernja škola (foto: arhiva Zvjezdica Petra)


Na oduševljenje brojnih fanova "Večernje škole" u Puli i Istri, predstava "Posljednja Večernja" 7. lipnja stiže u Pulu, na Kaštel, s početkom u 20.59 sati.

"Spremamo vam, kao i uvijek, osvrte na današnjicu, naravno, svatko iz svoga kuta i svoga lika! Fokus nam je na procesima, na ponašanju i odnosima među ljudima. Rođenje, odrastanje, ljubav, zavist, žudnje, ambicije..." najavljuje Željko Pervan ususret dolasku u Pulu.

- Nema sumnje da je ova urnebesna predstava trenutno najtraženija ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji, a na turneji se pokazala i najboljom terapijom za sve kojima bar na jednu večer treba bijeg od životnih problema i svakodnevice. Kako vrijeme ide, turneja se proširuje na nove gradove, a sve ljubitelje originalnog humora 'Večernje škole' u Puli uistinu očekuje spektakl smijeha i vrhunske zabave. Kako ni jedna izvedba 'Posljednje Večernje' na ovoj turneji nije identična, publiku na Kaštelu očekuju i neka iznenađenja, navedeno je u najavi.

Inače, svoja je prva televizijska emitiranja legendarna "Večernja škola" započela na zagrebačkoj OTV televiziji još 1995., a u originalnoj postavi bio je i pokojni glumac Đuro Utješanović. Serijal "Večernja škola" s emitiranjem na OTV-u vrlo je brzo izrastao u pravi fenomen te je s OTV-a zbog ogromne popularnosti preseljen na HRT, a potom na Novu TV. Serijal je stekao brojne poklonike širom regije pa je puno puta repriziran, a na You Tubeu u kontinuitetu ima masovne preglede.

- Od 1995. pa do 2008. godine naša je 'Večernja škola' imala jednu premijeru tjedno što je veliki uspjeh jer kazališta imaju dvije tri premijere godišnje. Nije riječ o čistoj improvizaciji, svaka emisija imala je temu oko koje smo raspravljali i dogovarali se na način da nitko od nas ne 'izađe' iz lika, naglašava Željko Pervan i zaključuje: "Duhovit se ne može postati, ali se ne može ni prestati biti duhovit!". A Pervan je, bez pretjerivanja, zajedno sa svojim učenicima u predstavi "Posljednja Večernja" možda i duhovitiji nego ikada do sada!

Ulaznice za "Posljednju Večernju" u Puli mogu se kupiti u sustavu Eventima i na svim prodajnim mjestima u Eventimovoj mreži.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter