IZLOŽBA Učenika pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna

Radovi nastali u živoj interakciji učenika i nastavnika

Radovi koje su učenici realizirali sa svojim nastavnicima - mentorima, nastali su u slikarskom, grafičkom, kiparskom i tekstilnom odjelu tijekom proteklih mjeseci, a sudjelovali su učenici iz svih razreda i svih smjerova Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Predstavili su se učenici svih odjela (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Predstavili su se učenici svih odjela (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Raznolikost slikarskih i umjetničkih tehnika, maštovitost, raznovrsnost tema, motiva, sve je to obilježilo ovogodišnju godišnju izložbu radova učenika pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, koja je otvorena jučer u prostorima Galerije Vincent iz Kastva u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.

Promjene

Radovi koje su učenici realizirali sa svojim nastavnicima - mentorima, nastali su u slikarskom, grafičkom, kiparskom i tekstilnom odjelu tijekom proteklih mjeseci, a sudjelovali su učenici iz svih razreda i svih smjerova Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna.

- Godine iza nas donijele su nove i nepredvidive situacije koje su nas zasigurno izmijenile i ostavile tragove koje ćemo još dugo nositi u sebi, na sebi i uočiti na drugima. Takve su promjene dobar početak za nešto novo, ali ujedno dovode u kušnju stare navike i vrijednosti te moramo paziti kako ih ne bismo olako odbacili. Radovi koji su pred vama, nastali su u živoj interakciji učenika i nastavnika nezamjenjivi su suvremenim tehnologijama komunikacije u procesu učenja. Naravno, ne možemo izbjeći današnju tehnologiju jer je umjetnost svakog doba obilježena alatima i tehnikama svoga vremena. U vrtlogu sadašnjosti koji je teško razumjeti i čiji smo aktivni sudionici treba se čuvati suspendiranosti razuma kojem toliko puta u zadnje vrijeme svjedočimo. Put edukacije je težak, dugotrajan i u suprotnosti je s vremenom koje zagovara brzinu i izmišljene uspjehe upakirane u formu bez sadržaja, kazao je ravnatelj ove škole Davor Kliman.

Ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić izrazila je veliko zadovoljstvo što je u ovoj galeriji izloženo toliko kvalitetnih radova, što su mladi tako aktivni, angažirani, te što su predstavljeni radovi tako raznovrsni.

Rezultati

- Kako bismo stvarali i bili uistinu stvaratelji, moramo se voditi načelima izvrsnosti u svakom pogledu i shvatiti da čin komunikacije nije samo "vrisak" nego i dijalog koji teži prihvaćanju i razumijevanju. Ono što me uistinu raduje spoznaja je da naše nastavnike i učenike ne napušta vjera, nada i ljubav u onome što zajedno rade tijekom procesa učenja, a rezultati toga rada su pred vama, zaključio je Kliman.

Za glazbeni intermezzo pobrinula se učenica iznimno snažnog i upečatljivog glasa Olivia Malbon.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini