ZAGREB

Predstavljena zbirka pjesama Damira Šodana "Život s maskom"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbirka pjesama Damira Šodana "Život s maskom", u kojoj autor govori o svojim životnim iskustvima i dogodovštinama s putovanja, predstavljena je u četvrtak navečer u Kinoteka baru u Zagrebu, priopćio je nakladnik V.B.Z.

Autor u zbirci svoje životno iskustvo pretače u riječi poezije i daje uvid u surovu realnost današnjeg svijeta i medijskog utjecaja pa tako jedan od ciklusa pod nazivom "Operi ruke" asocira na ne tako davnu pojavu pandemije.

Knjigu su, uz autora, predstavili Slaven Jurić i Drago Glamuzina.

Kako se ističe u priopćenju, Damir Šodan svojim pisanjem beskompromisno odbija svaku krinku. "On talent i vještinu izdiže iznad svega što je radio u prošlosti – jer pred sobom ipak imamo rukopis koji je stvaran za najdraže što iza nas ostaju", dodaje nakladnik.

Damir Šodan (Split, 1964.), pjesnik, prevoditelj, urednik i nagrađivani dramski pisac, diplomirao je engleski jezik i opću povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavio je pjesničke zbirke "Glasovne promjene", "Srednji svijet", "Pisma divljem Skitu", "Café Apollinaire", "Unutarnji neprijatelj" i "Gavran, Buddha, Yamaha", knjige izabranih dramskih tekstova "Zaštićena zona" i "Noć dugih svjetala" te dvije antologije - antologiju suvremene hrvatske "stvarnosne" poezije "Drugom stranom" i antologiju suvremene europske poezije "Ima li pjesnika u Monte Carlu".

Njegova poezija prevedena je na brojne jezike, među kojima na kineski, korejski, arapski, hebrejski i galicijski. Uvršten je u američku antologiju New European Poets (Graywolf Press), francusku Les Poþtes de la Méditerranée (Gallimard) i britansku World Record te A Hundred Years’ War (Bloodaxe).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter