ZAGREB

Umjetnici iz Štajerske gostuju u Meštrovićevom paviljonu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba "Next Erasmus +, umjetnici za umjetničko obrazovanje" kustosice Luise Kloos, koja se otvara u srijedu u Galeriji PM Meštrovićevog paviljona, donosi aktualnu produkciju 17 umjetnika iz Štajerske koji su sudjelovali Erasmusovom projektu.

Predstavit će se njihovi radovi koji se bave individualnim i društvenim temama te estetskim pitanjima našeg vremena, a nastali su u različitim materijalima i medijima, poput slikarstva, crtanja, grafike, fotografije, keramike, instalacija, skulpture i videa.

U okviru projekta "Umjetnici za umjetničko obrazovanje" europskog programa obrazovne i kulturne razmjene Erasmus+ , štajerski umjetnici jednom godišnje na dva tjedna stavljaju svoje ateljee na raspolaganje mladim hrvatskim kolegama, a na kraju se prezentiraju rezultati koje su studenti postigli.

Dosadašnjih osam suradnji obuhvatile su oko 150 mladih iz Zagreba, Osijeka, Splita, Zadra, Pule i Rijeke, kao i njihove profesore.

Ostvareni su mnogi daljnji kontakti, a neki su se studenti uspješno upisali na studij umjetnosti na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču ili završili majstorski tečaj na Ortweinschuleu u Grazu, stoji u najavi izložbe.

Na kraju svakog programa Erasmus+ hrvatski studenti predstavljaju svoje radove u profesionalnom izložbenom prostoru u Grazu, što izazove veliki interes javnosti u tom gradu koja je veliki ljubitelj umjetnosti, dodaje se.

Stalni partneri tih susreta su gradske kulturne institucije i umjetnički kolektivi Roter Keil, Schaumbad – Freies Atelierhaus Graz, Galerie Centrum i majstorski tečajevi Ortweinschule Graza.

Izlažu Erik Drevensˇek, Maryam Farhang, Birgit Fedl-Dohr, Johannes Herster, Lotte Hubmann, Luise Kloos, Erwin Lackner, Paul La¨sser, Amalija Lalic´ Stanic´, Stefan Lozar, Keyvan Paydar, Igor F. Petković, Robert Sauerbrey aka Karl Banano, Barbara Schmid, Maria Schneider, Edda Strobl, Eero Teuschl.

Izložba u Galeriji PM će biti otvorena do 11. lipnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater