ZAGREB

Film "Mali val" Filipa Peruzovića premijerno na televiziji ARTE

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kratkometražni igrani film "Mali val" Filipa Peruzovića premijerno će se prikazati 6. svibnja na televiziji ARTE, a svjetsku festivalsku premijeru imat će u lipnju, na francuskom festivalu Plein la Bobine.

Peruzovićev film prikazuje se u sklopu programa Court Circuit na televiziji ARTE, koja ga je i sufinancirala, a u isto vrijeme će se moći pogledati online na službenim stranicama emisije, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Film prikazuje Gorana, sredovječnog muškarca kojeg nakon bliskog susreta sa smrću preplavi val egzistencijalne tjeskobe.

Redatelj i scenarist kaže da je za pojmove kratkometražnog filma "Mali val" nastajao vrlo dugo, čak pet godina, pa je posebno zadovoljan što će uskoro doživjeti prvi kontakt s publikom.

Po njegovim riječima, međunarodna televizija ARTE bila je jedan od najvažnijih partnera u realizaciji filma, te im je kupnjom filma na temelju scenarija omogućila dodatnu (i krajnje nužnu) financijsku injekciju.

"Unatoč dugotrajnom procesu, ne žalim niti za minutom vremena jer je film nastajao u odličnoj i opuštenoj atmosferi koja se, nadam se, prenijela i u konačni rezultat", ustvrdio je.

Realiziran je u koprodukciji umjetničke organizacije Plafon i francuske produkcijske kuće Rikiki films, a financijski su ga podržali Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb, Centre national de l'image animée i ARTE.

Festival Plein la Bobine održava se u mjestima francuske pokrajine Auvergne-Rona-Alpe, od 23. do 27. svibnja u Issoireu te od 28. svibnja do 2. lipnja u La Bourbouleu. 

Ovo ljeto premijerno će se predstaviti i hrvatskoj publici.

Filip Peruzović režirao je, među ostalim, filmove "Trebalo bi prošetati psa", "Kava s džemom" te segment "Predmeti koji tonu", dio omnibusa "Duboki rezovi".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter