ZAGREB

Svečani koncert ususret 150 godina zgrade Hrvatskog glazbenog zavoda u HNK

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu (HNK) i Zagrebačka filharmonija priređuju svečani koncert "Opera gala", uz nastup gitarista Marca Tamaya, koji će se održati 2. svibnja na pozornici HNK, u povodu obilježavanja 150 godina od otvaranja zgrade Hrvatskog glazbenog zavoda.

Na koncertu će nastupiti Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem Jana Latham-Koeniga, gitarist Marco Tamayo, Djevojački zbor Zvjezdice, sopranistice Darija Auguštan i Marija Vidović, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović, tenor Filip Filipović i bas Toni Nežić.

Na programu su uvertira i dječji zbor iz opere "Carmen" Georgesa Bizeta, arija Magde iz opere "Lastavica" i intermezzo iz Manon Lescaut Giacoma Puccinija te arija Mile Oda zemlji iz opere Jakova Gotovca "Mila Gojsalića".

Publika će moći čuti i ulomke iz opera Giuseppea Verdija - ariju Fiesca iz opere "Simon Boccanegra", kvartet iz "Rigoletta" te ariju Alfreda i napitnicu iz "Traviate", a na programu je i pjesma "Júrame" Maríje Guever.

Gitarist Marco Tamayo izvest će 2. stavak iz Concierta de Aranjuez Joaquina Rodriga i 24. Caprice za violinu Nicola Paganinija.

Kako se ističe u priopćenju, Hrvatski glazbeni zavod, koji će uskoro dovršiti konstrukcijsku obnovu zgrade u Gundulićevoj ulici, radi na širenju glazbene kulture i priprema obilježavanje velikih obljetnica - 150 godina izgradnje zgrade s prvom koncertnom dvoranom u Zagrebu 2026. te 200 godina neprekidnog postojanja i djelovanja najstarije hrvatske udruge građana 2027. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter